Συγκλονιστικές οι μαρτυρίες των διασωθέντων από το μακελειό στην Ορόρα του Ντένβερ

Συγκλονιστικές οι μαρτυρίες των διασωθέντων από το μακελειό στην Ορόρα του Ντένβερ

«Φώναζα στους άλλους θεατές να κάνουν τους νεκρούς μήπως και γλυτώσουν από τις σφαίρες» δηλώνει στο CNN 22χρονη - Σε ελεγχόμενη έκρηξη προχώρησε η αστυνομία στο σπίτι του Χολμς

 

Συγκλονιστικές οι μαρτυρίες των διασωθέντων από το μακελειό στην Ορόρα του Ντένβερ

Μετά από μια ημέρα αγωνίας οι οικογένειες των θυμάτων στην Ορόρα του Ντένβερ συνειδητοποιούν την τραγική πραγματικότητα. Πως τα αγαπημένα τους πρόσωπα έπεσαν νεκρά είτε τραυματιστήκαν σοβαρά από τα πυρά του Τζέιμς Χολμς κατά τη διάρκεια της προβολής της νέας ταινίας του  "Μπάτμαν".

Κλείσιμο

Την ίδια στιγμή οι περιγραφές ανθρώπων που κατάφεραν να επιζήσουν από την τυφλή επίθεση σοκάρουν την κοινή γνώμη. «Είχα κλάσματα του δευτερολέπτου να αποφασίσω αν θα μείνω ακίνητη εκεί ή να τρέξω μήπως και σώσω τη ζωή μου. Τελικά αποφάσισα να κρυφτώ κάτω από τα καθίσματα την ώρα που πυροβολούσε εναντίων μου. Φώναζα στους άλλους θεατές να προσποιηθούν πως είναι νεκροί, καθώς ήλπιζα πως δεν θα πυροβολούσε νεκρούς» περιγράφει με συγκλονιστικά λόγια στο CNN η 22χρονη Τζένιφερ Σίγκερ. 

Οι περισσότεροι εκ των παρευρισκομένων βλέποντας έναν μασκοφόρο άνδρα  δεν πίστεψαν πως πρόκειται περί πραγματικής απειλής καθώς πολλοί εξ αυτών είχαν βρεθεί στον κινηματογράφο φορώντας στολές των αγαπημένων τους ηρώων. Η  αστυνομία έλαβε την πρώτη λίγο μετά τις 12.39 και ακολούθησαν εκατοντάδες άλλες κλήσεις στα επόμενα λεπτά.  



Έκρηξη σημειώθηκε στο παγιδευμένο με εκρηκτικά διαμέρισμα του κύριου υπόπτου για το μακελειό της Παρασκευής (χθες) σε κινηματογράφο στην περιοχή του Ντένβερ, δήλωσε στο πρακτορείο Reuters αυτόπτης μάρτυρας. 


Σε μια επιχείρηση που αποκαλείται "διαδικασία απόδοσης ασφάλειας", η οποία πραγματοποιείται εξ αποστάσεως από ομάδα πυροτεχνουργών, ένα ρομπότ τοποθέτησε έναν σωλήνα --γνωστό ως "water shot"-- κοντά στον αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό στο διαμέρισμα και οπισθοχώρησε σε ασφαλή απόσταση.
Ο σωλήνας στη συνέχεια εξερράγη.

Η εκπρόσωπος της αστυνομίας της Ορόρα υπαστυνόμος Κάσιντ Κάρλσον δήλωσε ότι οι αρχές σε αυτό το σημείο νιώθουν σίγουρες για το σχέδιό τους, ενώ πρόσθεσε ότι ενδέχεται να υπάρξουν «ελεγχόμενες εκρήξεις», ώστε η αστυνομία να μπορέσει να εισέλθει στο διαμέρισμα του τρίτου ορόφου, όπου διέμενε ο Χολμς.

Όπως είπε η ίδια η διαδικασία θα ξεκινήσει σύντομα. «Ελπίζουμε να καταφέρουμε να μπούμε (στο διαμέρισμα) μέσα στην επόμενη ώρα», υπογράμμισε η Κάρλσον ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους έξω από το συγκρότημα κατοικιών που βρίσκεται και το διαμέρισμα του φερόμενου ως δράστη.



Προς το παρόν δεν είναι ξεκάθαρο αν η αστυνομία σκοπεύει να πυροδοτήσει τα εκρηκτικά με ρομπότ, πάντως έχει ήδη εκκενώσει πέντε γειτονικά κτίρια και έχει αποκλείσει την περιοχή σε μια περιφέρεια αρκετών οικοδομικών τετραγώνων.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης