Το χαρτονόμισμα της… ντροπής στον Καναδά

Το χαρτονόμισμα της… ντροπής στον Καναδά

Σοκαρισμένοι οι Καναδοί που αδυνατούν να αναγνωρίσουν το τι πραγματικά απεικονίζεται στο νέο 20δόλαρο – Σάλος και στην Τράπεζα του Καναδά για την «παρεξήγηση»

Το χαρτονόμισμα της… ντροπής στον Καναδά
Τρεις γυμνές γυναίκες και οι Δίδυμοι Πύργοι…
Ακόμα κι αν είχαν κατά νου να προκαλέσουν το κοινό αίσθημα δεν θα μπορούσαν να είχαν κάνει περισσότερα! Ο λόγος για τους σχεδιαστές του νέου χαρτονομίσματος των 20 δολαρίων και την ηγεσία της κεντρικής τράπεζας του Καναδά που ενέκρινε αυτό το σχέδιο, που πυροδότησε ήδη έναν καταιγισμό επικριτικών σχολίων και αναδεικνύεται ως το μείζον θέμα που απασχολεί τις τελευταίες ημέρες την καναδική κοινή γνώμη και την πολιτική και οικονομική ηγεσία της χώρας.
Στην πραγματικότητα το νέο χαρτονόμισμα των 20 δολαρίων (Καναδά) απεικονίζει το περίφημο Vimy Memorial, ένα γιγάντιο γλυπτό στη Γαλλία προς τιμήν των ηρώων στρατιωτών από τον Καναδά που έπεσαν μαχόμενοι σε γαλλικό έδαφος κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου.

Η απεικόνιση του γλυπτού όμως εύκολα συγχέεται με τους Δίδυμους Πύργους του World Trade Center, ενώ στην μία πλευρά του νέου χαρτονομίσματος υπάρχει μια πιο «κοντινή» απεικόνιση των αγαλμάτων τριών γυμνόστηθων γυναικών που αποτελούν μέρος του γλυπτού, μαζί με ένα πορτρέτο της Βασίλισσας Ελισάβετ της Αγγλίας. Αποτέλεσμα αυτού είναι οι περισσότεροι Καναδοί να πιστεύουν πως στην πραγματικότητα στο χαρτονόμισμα απεικονίζονται οι Δίδυμοι Πύργοι και κάποιες … γυμνές και να δηλώνουν  σοκαρισμένοι από την επιλογή της Τράπεζας να το θέσει σε κυκλοφορία.  

Κλείσιμο
Η «παρεξήγηση» αυτή έχει θορυβήσει τους υπευθύνους της Bank of Canada, πολύ περισσότερο όταν για το σχεδιασμό του χαρτονομίσματος ασχολήθηκαν επί πέντε συναπτά έτη σχεδιαστές, ειδικοί γραφίστες, ακόμα και κοινωνιολόγοι …





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης