ΜΜΕ και αγορές υποδέχονται θετικά το “ναι” στο Μνημόνιο

ΜΜΕ και αγορές υποδέχονται θετικά το “ναι” στο Μνημόνιο

“Η Ελλάδα δεν θα χρεωκοπήσει”, η πρώτη εκτίμηση των αναλυτών - Κέρδη για το ευρώ στα 1,3260 δολάρια – Άνοδος στα χρηματιστήρια του Τόκιο, του Χονγκ Κονγκ και της Σαγκάης

ΜΜΕ και αγορές υποδέχονται θετικά το “ναι” στο Μνημόνιο
Το πρώτο δείγμα αντίδρασης των διεθνών αγορών μετά την υπερψήφιση από την ελληνική βουλή του νέου πακέτου μέτρων που κρίνεται προαπαιτούμενο για την ολοκλήρωση της διαδικασίας αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους και της νέας χρηματοδότησης της χώρας προήλθε από την μακρινή Αυστραλία και ήταν θετικό. Με το ξεκίνημα της συνεδρίασης ο δείκτης S&P/ASX 200 κέρδιζε ποσοστό άνω του 0,2% στις 4.250,60 μονάδες με τους αναλυτές να αποδίδουν ιδιαίτερη σημασία στο πως θα αντιδράσουν οι ασιατικές αγορές, οι πρώτες που «μπαίνουν» στη νέα εβδομάδα, μετά τα θετικά νέα από την Αθήνα. (Δείτε εδώ).

Η αντίδραση των αγορών εξάλλου είχε βρει θέση ακόμα και στην επιχειρηματολογία του υπ. Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου προ της ψηφοφορίας και εκ των πραγμάτων η υπερψήφιση του νέου Μνημονίου και δη με πλειοψηφία που «δεν αμφισβητείται», όπως ακριβώς προσδοκούσαν οι εταίροι μας δηλαδή, αποτελεί ένα εχέγγυο για την συνέχεια στο «ελληνικό θρίλερ».

Είναι ενδεικτικό ότι το σύνολο των διεθνών ΜΜΕ που αναμετέδιδαν λεπτό προς λεπτό την κρίσιμη ψηφοφορία, εστίαζαν ΚΑΙ στο τελικό … νούμερο των ψήφων και στο άκουσμα του αποτελέσματος τα σχόλια ήταν θετικά.
Μάλιστα το Bloomberg μετέδωσε εκ των πρώτων ότι το Μνημόνιο «περνάει» και στη συνέχεια εστίασε στην πρώτη αντίδραση της αγοράς συναλλάγματος, με το ευρώ να κερδίζει ευθύς αμέσως έδαφος έναντι δολαρίου και γιεν.
Για την ακρίβεια το ευρώ ανατιμήθηκε στα 1,3260 έναντι του δολαρίου καθώς και έναντι του ιαπωνικού νομίσματος. (δείτε εδώ).

Το πρωί ξεκίνησαν ανοδικά και οι χρηματιστηριακές αγορές του Τόκιο, του Χονγκ Κονγκ, της Σαγκάης και του Σίδνεϊ, ενώ τα κέρδη είναι της τάξης του 0,7% στον πανασιατικό δείκτη MSCI Asia Pacific, με τον αναλυτή Νοσινόρι Γιαγκάνο της Daiwa να δηλώνει από το Τόκιο ότι οι αγορές έχουν πλέον την αίσθηση πως η Ελλάδα δεν θα χρεωκοπήσει. 
Παντού “έκτακτη επικαιρότητα” και πρώτο θέμα 

Είναι τέτοιο το ενδιαφέρον των διεθνών Μέσων για τις εξελίξεις στην Αθήνα ώστε πριν καν τελειώσει η ψηφοφορία στη Βουλή τα περισσότερα ξένα δίκτυα μετέδωσαν πως η ελληνική κυβέρνηση πέτυχε να πάρει ψήφο έγκρισης των νέων μέτρων λιτότητας. 

Πρώτα μετέδωσαν την είδηση με τίτλο: Greek government gets majority on vote, το τηλεοπτικό δίκτυο Sky News, το αμερικανικό οικονομικό site MarketWatch και το 'αδελφό' site της Wall Street Journal, καθώς και το πρακτορείο Reuters.

Από νωρίς την Κυριακή πάντως η Ελλάδα «έπαιζε» πρώτο θέμα στο σύνολο των διεθνών μέσων ενημέρωσης, που μετέδιδαν εικόνα και ρεπορτάζ από την Αθήνα των διαδηλώσεων και των επεισοδίων και η Βουλή των 300 που συνεδρίαζε για την πιο κρίσιμη και ιστορική απόφαση των τελευταίων δεκαετιών για την ελληνική οικονομία και κοινωνία. (δείτε εδώ)

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης