Η Αθήνα στις φλόγες και στις οθόνες των διεθνών ΜΜΕ

Η Αθήνα στις φλόγες και στις οθόνες των διεθνών ΜΜΕ

Απευθείας μεταδόσεις, έκτακτα δελτία, συνεχή τηλεγραφήματα για το «ελληνικό θρίλερ»

Η Αθήνα στις φλόγες και στις οθόνες των διεθνών ΜΜΕ
Πρώτο θέμα στο σύνολο των διεθνών μέσων ενημέρωσης «παίζει» η Ελλάδα, η Αθήνα των διαδηλώσεων και των επεισοδίων και η Βουλή των 300 που συνεδριάζει για την πιο κρίσιμη και ιστορική απόφαση των τελευταίων δεκαετιών για την ελληνική οικονομία και κοινωνία.

Ώρα με την ώρα τα διεθνή ειδησεογραφικά δίκτυα, τα μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα ενίοτε και με απευθείας συνδέσεις, μεταδίδουν τις δραματικές εικόνες από το κέντρο της πρωτεύουσας διανθισμένες με ρεπορτάζ για το «θρίλερ» που διαδραματίζεται στη Βουλή.
Κλείσιμο

Κι είναι ενδεικτικά δύο δημοσιεύματα: αυτό του γερμανικού Der Spiegel, που στην ηλεκτρονική του έκδοση τιτλοφορεί το ρεπορτάζ από την Αθήνα : «Χωρίς μια νέα αρχή η Αθήνα θα χαθεί» και εστιάζει στις απαιτήσεις της ΕΕ από την ελληνική κυβέρνηση, κάνει λόγο για νέες θυσίες στις οποίες πρέπει να υποβληθεί ο ελληνικός λαός, που όμως δεν μπορεί να ανεχθεί κι άλλες επίπονες απώλειες και – όπως χαρακτηριστικά γράφει ο συντάκτης – το συναίσθημα στους δρόμους της Ελλάδας βράζει …

Το έτερο δημοσίευμα που περιγράφει την εικόνα από  την Αθήνα είναι αυτό του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters: «Κτίρια στην Αθήνα παραδίδονται στις φλόγες την ώρα που οι νομοθέτες … ζυγίζουν αν θα ψηφίσουν κι άλλη λιτότητα»

Το αμερικανικό MarketWatch από την πλευρά του γράφει: «Η Αθήνα πλησιάζει σε μια ψήφο νέας λιτότητας – οι διαμαρτυρίες και οι διαδηλώσεις πλησιάζουν στη Βουλή».

Οι Financial Times τονίζουν πως «Οι Έλληνες εξερράγησαν (Σ.Σ: επακριβώς χρησιμοποιεί τον όρο ‘πήραν φωτιά’, σε ένα εμφανές, όσο και ατυχές λογοπαίγνιο την ώρα που η Αθήνα φλέγεται) λόγω των απαιτήσεων των Ευρωπαίων. Το ρεπορτάζ συνεχίζει: Έλληνες εργαζόμενοι εξεγείρονται κατά των ξένων δανειστών της χώρας τη στιγμή που η Αθήνα βαδίζει επικίνδυνα σε μια χρεοκοπία μέσα στον επόμενο μήνα.

Το Bloomberg μεταδίδει: «Το Ελληνικό Κοινοβούλιο ετοιμάζεται να υπερψηφίσει το νέο πακέτο λιτότητας την ώρα που εξεγερμένοι πολίτες βάζουν φωτιά στην Αθήνα».

Το Dow Jones επιλέγει να αντιπαραβάλλει την εικόνα των διαδηλώσεων και των πυρκαγιών στην Αθήνα με αυτή του γερμανού υπουργού Οικονομίας Ρέσλερ την ώρα που δήλωνε στη γερμανική τηλεόραση πως «το μέλλον των Ελλήνων είναι τώρα στα χέρια τους».

Ανάλογο το ρεπορτάζ και του CNN, ενώ το CNBC κάνει λόγο για ταραχές στην Αθήνα και για μάχες Αστυνομίας – εξεγερμένων! Τέλος, το FRANCE 24 μεταδίδει εικόνα live από την Αθήνα και τη Βουλή.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης