Νέο αιματοκύλισμα το Σάββατο στη Συρία

Νέο αιματοκύλισμα το Σάββατο στη Συρία

Τουλάχιστον 48 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επεισόδια βίας στη Συρία, ανάμεσά τους 24 πολίτες και 18 άνδρες του τακτικού στρατού

Νέο αιματοκύλισμα το Σάββατο στη Συρία
Τουλάχιστον 48 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επεισόδια βίας στη Συρία, ανάμεσά τους 24 πολίτες και 18 άνδρες του τακτικού στρατού, ανακοίνωσε στην διάρκεια της νύχτας του Σαββάτου προς Κυριακή το Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στη Συρία.

Στα θύματα περιλαμβάνονται έξι αποστάτες του στρατού, σύμφωνα με το νέο απολογισμό που έδωσε στην δημοσιότητα η οργάνωση, η οποία εδρεύει στη Βρετανία.

"Δώδεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και τριάντα τραυματίστηκαν στη Ντεράα όταν δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ εναντίον πολιτών οι οποίοι παρίσταντο σε κηδείες ανθρώπων που είχαν σκοτωθεί την προηγουμένη στην ίδια πόλη", περίπου 20 χιλιόμετρα νότια της πρωτεύουσας της Δαμασκού, δήλωσε ο επικεφαλής του Παρατηρητηρίου Ράμι Άμπντελ Ραχμάν.

"Πράκτορες της ασφάλειας έχουν αναπτυχθεί μαζικά στη Ντεράα. Υποστηριζόμενοι από ακροβολισμένους ελεύθερους σκοπευτές και θωρακισμένα, άνοιξαν πυρ αδιακρίτως εναντίον συμμετεχόντων σε κηδείες προκαλώντας δώδεκα θανάτους και ένα μεγάλο αριθμό τραυματιών", είπε ο Οσάμα αλ Σάμι, μέλος των Τοπικών Επιτροπών Συντονισμού στην Δαμασκό.

Οι Επιτροπές κάλεσαν σε "απεργία [σε ένδειξη] πένθους δύο ημερών" και κατήγγειλαν το ρωσικό και κινεζικό βέτο στο Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών όπου συζητήθηκε το σχέδιο απόφασης για τη Συρία. Οι Επιτροπές κατηγόρησαν Πεκίνο και Μόσχα για την "κάλυψη των εγκλημάτων του συριακού καθεστώτος".
Κλείσιμο

Στην επαρχία της Δαμασκού δύο άμαχοι σκοτώθηκαν στην Ντμέιρ κι ένα παιδί στην Μουανταμίγια, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο. Έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν στην Ιντλίμπ, πρόσθεσε η οργάνωση. Τα νέα θύματα προστίθενται στους πάνω από 230 νεκρούς από το βομβαρδισμό τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο στη Χομς, σύμφωνα με τους ακτιβιστές.

Οι συριακές αρχές διέψευσαν ότι βομβάρδισαν τη Χομς, επιρρίπτοντας την ευθύνη για τη βία σε "ένοπλες ομάδες", όπως κάνουν από την έναρξη της εξέγερσης.

Είναι εξαιρετικά δύσκολο να επιβεβαιωθούν από ανεξάρτητες πηγές οι πληροφορίες που δίνουν οι ακτιβιστές, η κυβέρνηση και κρατικά μέσα ενημέρωσης στη Συρία, αφού η Δαμασκός περιορίζει την πρόσβαση σε ανεξάρτητα ΜΜΕ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης