Βέτο από Ρωσία - Κίνα για κυρώσεις στη Συρία

Βέτο από Ρωσία - Κίνα για κυρώσεις στη Συρία

Σκληρό «μπρα ντε φερ» ανάμεσα σε Ηνωμένες Πολιτείες και σε Κίνα – Ρωσία διεξήχθη στο συμβούλιο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών...

Βέτο από Ρωσία  - Κίνα για κυρώσεις στη Συρία
Σκληρό «μπρα ντε φερ» ανάμεσα σε Ηνωμένες Πολιτείες και σε Κίνα – Ρωσία διεξήχθη στο συμβούλιο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στην Νέα Υόρκη το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου σχετικά με την επιβολή κυρώσεων στο καθεστώς της Συρίας που ευθύνεται για το θάνατο περισσότερων από 7000 ανθρώπων. Η Κίνα και η Ρωσία άσκησαν βέτο στην πρόταση που κατέθεσαν κυρίως Ευρωπαϊκά και Αραβικά κράτη ζητώντας να επιβληθούν αυστηρές κυρώσεις στον Σύρο ηγέτη Μπασάρ αλ-Άσαντ.

Άμεση ήταν η αντίδραση του πρεσβευτή της Γαλλίας στον ΗΟΕ Ζεράρ Αρό, ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά πως «είναι μια θλιβερή ημέρα για το Συμβούλιο, είναι μια θλιβερή ημέρα για τη Συρία ... Η ντροπή θα μας συνοδεύει στη ιστορία.», ενώ ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Αλέν Ζιπέ έθεσε προ των ευθυνών τους όσους δεν βρίσκουν λύση στη «γενοκτονία» που βιώνει ο λαός της Συρίας.  

Λίγο νωρίτερα από τη συνεδρίαση του ΟΗΕ η αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα κάλεσε δημοσίως τον Άσαντ να παραιτηθεί ώστε να προληφθεί νέα αιματοχυσία στη Συρία.

Από την πλευρά της η Ρωσία κατηγόρησε για υποκρισία τον ΟΗΕ, ο οποίος δεν έχει κάνει τίποτα για να εμποδίσει τις ένοπλες δυνάμεις των αντιφρονούντων, ενώ σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ θα επισκεφθεί τη Δαμασκό την Τρίτη.

Εν τω μεταξύ περισσότεροι από 7000 άνθρωποι εκ των οποίων 461 παιδιά έχουν χάσει τη ζωή του στις συγκρούσεις των αστυνομικών δυνάμεων και των διαδηλωτών που αντιτίθενται στο καθεστώς της Συρίας, από τον περασμένο Μάρτιο.
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης