Συνεχίζονται οι βιαιότητες μετά το νέο αιματοκύλισμα στη Συρία

Συνεχίζονται οι βιαιότητες μετά το νέο αιματοκύλισμα στη Συρία

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκαν σε συριακές πρεσβείες ανά τον κόσμο μετά την ανακοίνωση ακτιβιστών υπέρμαχων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ότι τουλάχιστον 260 άνθρωποι σκοτώθηκαν...

Συνεχίζονται οι βιαιότητες μετά το νέο αιματοκύλισμα στη Συρία
Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκαν σε συριακές πρεσβείες ανά τον κόσμο μετά την ανακοίνωση ακτιβιστών υπέρμαχων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ότι τουλάχιστον 260 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τις κυβερνητικές δυνάμεις στην πόλη Χομς.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι συριακές δυνάμεις σφυροκόπησαν την πόλη Χομς, μερικές ώρες προτού το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών συζητήσει το σχέδιο Απόφασης που υποστηρίζει, χωρίς να αναφέρεται ρητά σε αυτό, το σχέδιο του Αραβικού Συνδέσμου που καλεί τον πρόεδρο Μπασάρ αλ Ασαντ να εγκαταλείψει την εξουσία.

Το καθεστώς της Δαμασκού διέψευσε τις πληροφορίες, όπως μετέδωσε το επίσημο συριακό πρακτορείο Sana. «Πηγή των μέσων ενημέρωσης διαψεύδει το σφυροκόπημα από τον στρατό ορισμένων συνοικιών της Χομς, όπως μετέδωσαν τηλεοπτικά δίκτυα τα οποία παρακινούν» σε βίαιες πράξεις.

Ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βέστερβέλε κάλεσε σήμερα το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να καταδικάσει τις βιαιότητες του καθεστώτος της Συρίας.

«Οι τρομερές ειδήσεις από την Χομς δείχνουν πως το καθεστώς Ασαντ δεν σταματά τη χρήση βίας, αντίθετα, η σφοδρότητα με την οποία τα συριακά κυβερνητικά στρατεύματα επιτίθενται στον ίδιο τον συριακό λαό δείχνει πως την εντείνει», τόνισε ο Βέστερβέλε σε ανακοίνωσή του στο περιθώριο της Διάσκεψης για την Ασφάλεια στο Μόναχο.
Κλείσιμο

Στο περιθώριο της ίδιας Διάσκεψης, ο υφυπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ δήλωσε ότι ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Ασαντ, θα ανατραπεί, αλλά η διαδικασία μπορεί να είναι «μακρά και αιματηρή» καθώς έχει τη στήριξη του Ιράν.

Ο Αγιαλόν είπε ότι η υποστήριξη που διαθέτει ο Ασαντ στο Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών ίσως παρατείνει την εξουσία του. Δεν αναφέρθηκε σε κάποια χώρα ονομαστικά, ωστόσο ήταν προφανές ότι αναφερόταν στη Ρωσία και στην Κίνα.

Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε σήμερα πως η Ρωσία διαφωνεί απολύτως με το σχέδιο απόφασης που στηρίζουν οι Δυτικοί για τη Συρία και τόνισε πως αν υποβληθεί σήμερα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ θα προκαλέσει σκάνδαλο.

«Διαφωνούμε απολύτως με το σχέδιο», τόνισε ο Λαβρόφ σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο Rossia. «Αν οι Ηνωμένες Πολιτείες επιθυμούν ακόμα ένα σκάνδαλο στο Συμβούλιο Ασφαλείας, δεν μπορούμε να τις σταματήσουμε», είπε χαρακτηριστικά όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο ψηφοφορίας σήμερα στο ΣΑ του ΟΗΕ.

Πλήθος Σύρων εισέβαλε στην πρεσβεία της Συρίας στο Κάιρο, καταστρέφοντας έπιπλα και εξοπλισμό και βάζοντας φωτιά σε τμήματα του κτηρίου, διαμαρτυρόμενοι για την πρόσφατη αιματοχυσία στη χώρα τους, ανακοίνωσε αξιωματούχος της πρεσβείας και αυτόπτες μάρτυρες.

Επεισόδια σημειώθηκαν χθες και στις πρεσβείες της Συρίας στη Γερμανία, στη Βρετανία και στις Ηνωμένες Πολιτείες, με διαδηλωτές να εισβάλουν σε αυτές στο Βερολίνο και να αποπειρώνται να εισβάλουν στο Λονδίνο. Οι αρχές στις δύο ευρωπαϊκές χώρες προέβησαν σε συλλήψεις.

Περίπου είκοσι άνθρωποι πολιόρκησαν την πρεσβεία της Συρίας στο Βερολίνο και προκάλεσαν υλικές ζημιές προτού συλληφθούν και απομακρυνθούν από την αστυνομία, ανακοίνωσαν οι γερμανικές αρχές.

video platform video management video solutions video player
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης