"Ο Φρανσουά Ολάντ είναι ο Γάλλος Παπανδρέου"

"Ο Φρανσουά Ολάντ είναι ο Γάλλος Παπανδρέου"

Ο Γάλλος υπουργός αρμόδιος για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις Ζαν Λεονετί συγκρίνει σε συνέντευξή του τον υποψήφιο των Σοσιαλιστών για την προεδρία με τον Έλληνα τέως πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου

"Ο Φρανσουά Ολάντ είναι ο Γάλλος Παπανδρέου"
Ο Γάλλος υπουργός αρμόδιος για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις Ζαν Λεονετί συγκρίνει σε συνέντευξή του στον ιστότοπο jdd.fr, τον υποψήφιο των Σοσιαλιστών για την προεδρία Φρανσουά Ολάντ με τον Έλληνα τέως πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου «ο οποίος έθεσε εν αμφιβόλω μία συνθήκη».

Σχολιάζοντας την πρόθεση του Ολάντ να επαναδιαπραγματευθεί την μελλοντική ευρωπαϊκή συνθήκη για τους προϋπολογισμούς, η οποία θα υπογραφεί τον Μάρτιο, εάν δεν εμπεριέχει στους όρους της τη διάσταση της ανάπτυξης, ο Λεονετί δήλωσε πως «μία συνθήκη δεν επαναδιαπραγματεύεται.

Όταν 25 από τις 27 χώρες συμφωνούν και όταν βρισκόμαστε σε μία κρίσιμη φάση, τότε αυτό δεν επαναδιαπραγματεύεται».

Κλείσιμο
«Υπάρχει ένας ευρωπαίος ηγέτης ο οποίος έθεσε υπό αμφισβήτηση μία ευρωπαϊκή συνθήκη και αυτός ήταν ο Γιώργος Παπανδρέου.Ο Φρανσουά Ολάντ είναι ο Γάλλος Παπανδρέου. Και όλοι γνωρίζουμε καλώς ποιο τέλος είχε εκείνος», τόνισε ο Λεονετί.

Στις 31 Οκτωβρίου, ο Έλληνας πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου είχε εκπλήξει τους πάντες ανακοινώνοντας τη διοργάνωση ενός δημοψηφίσματος για τη συμφωνία που είχε συναφθεί με την ΕΕ για την παραγραφή ενός τμήματος του ελληνικού χρέους, και η οποία είχε δημιουργήσει αντιδράσεις στο εσωτερικό της χώρας.

Τότε, πολλοί ευρωπαίοι ηγέτες είχαν κατηγορήσει τον έλληνα ηγέτη πως δεν τους είχε ενημερώσει, πράγμα που διέψευσε η Αθήνα.

Τρεις ημέρες αργότερα, ο Παπανδρέου είχε παραιτηθεί, αφήνοντας την εξουσία σε μία κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας.
Θεωρούμενος ως επικρατέστερος στην κούρσα για την προεδρία, ο Ολάντ επανέλαβε την Τετάρτη τη βούλησή του, εάν εκλεγεί, να επαναδιαπραγματευθεί τη συνθήκη για τους προϋπολογισμούς, εάν αυτή δεν συμπεριλάβει «την διάσταση της ανάπτυξης, την στήριξη της δραστηριότητας και της εργασίας και έναν αποτελεσματικό συντονισμό των οικονομικών πολιτικών».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης