Σχέδια Ολάντ για μία νέα γαλλο - γερμανική συνθήκη

Σχέδια Ολάντ για μία νέα γαλλο - γερμανική συνθήκη

Ο υποψήφιος των Σοσιαλιστών για τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία, Φρανσουά Ολάντ, δήλωσε ότι τον Ιανουάριο του 2013, αν εκλεγεί στην προεδρία, θα προτείνει στη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ μία «νέα γαλλο-γερμανική συνθήκη».

Σχέδια Ολάντ για μία νέα γαλλο - γερμανική συνθήκη
Ο υποψήφιος των Σοσιαλιστών για τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία, Φρανσουά Ολάντ, δήλωσε σήμερα, Κυριακή, ότι τον Ιανουάριο του 2013, αν εκλεγεί στην προεδρία, θα προτείνει στη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ μία «νέα γαλλο-γερμανική συνθήκη».

Πρέπει να «ανοίξουμε ένα νέο κύκλο στην Ευρώπη, αυτόν της οικονομικής, βιομηχανικής, ενεργειακής συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες», ανέφερε ο κ. Ολάντ. «Για αυτό, τον Ιανουάριο του 2013, θα προτείνω στην καγκελάριο της Γερμανίας την ανάπτυξη μιας νέας γαλλο-γερμανικής συνθήκης», πρόσθεσε.

Κλείσιμο
«Η Ευρώπη είναι κοινό συμφέρον μας» και είναι «αποστολή της Γαλλίας να την δημιουργήσει μαζί με τη Γερμανία και μαζί με τις χώρες που θέλουν να μας συνοδεύσουν», ανέφερε.

«Η Γαλλία πρέπει να ξαναβρεί τη φιλοδοξία να αλλάξει την κατεύθυνση της Ευρώπης», υπογράμμισε ο κ. Ολάντ.

«Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, το πρώτο μου ταξίδι θα είναι για να συναντήσω την καγκελάριο της Γερμανίας και να της πω ότι πρέπει μαζί να αλλάξουμε την κατεύθυνση της Ευρώπης προς την ανάπτυξη και προς την έναρξη μεγάλων έργων», πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης