Ξανάρχισε η επιχείρηση εντοπισμού των 21 αγνοουμένων

Ξανάρχισε η επιχείρηση εντοπισμού των 21 αγνοουμένων

Μολονότι εχθρός των διασωστών-δυτών παραμένει η επικείμενη κακοκαιρία που αναμένεται να πλήξει την Ιταλία και την περιοχή της Τοσκάνης πιο συγκεκριμένα, οι αρχές αποφάσισαν να τους ξαναρίξουν στην υδάτινη μάχη τους, αφού πρώτα σιγουρεύτηκαν ότι το Concordia δεν ταλαντεύεται.

Ξανάρχισε η επιχείρηση εντοπισμού των 21 αγνοουμένων
Επόμενο μεγάλο στοίχημα των Ιταλών δυτών που έπεσαν και πάλι στα παγωμένα νερά είναι να ανασύρουν –πιθανόν- παγιδευμένα πτώματα από το πλοίο.

Ακόμα 21 άνθρωποι αγνοούνται και ίσως κάποιοι ή και όλοι τους να βρίσκονται κάπου μέσα σε διαμερίσματα του καραβιού.

Κλείσιμο
Το Associated Press ανέφερε ότι, οι δύτες έχουν δώσει βάρος στο τέταρτο επίπεδο τού πλοίου, τώρα 18 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, απ’ όπου, στην αρχή της εβδομάδας, ανέσυραν πέντε πτώματα.

Αναμένεται και απάντληση καυσίμων

Το γεγονός ότι το πλοίο δεν παρέμενε σταθερό –μέχρι κα πριν από 24 ώρες, ήταν και η βασική αιτία εξαιτίας της οποίας δεν είχε προχωρήσει η απάντληση των καυσίμων. Η τελευταία έχει ανατεθεί σε ολλανδική εταιρεία, και η επιχείρηση απάντλησης των 2.380 τόνων βαρέως πετρελαίου και αυτή των 200 τόνων diesel αναμένεται να είναι γιγαντιαία.

Στόχος των τοπικών αρχών είναι να μην δημιουργηθεί πετρελαιοκηλίδα στα νερά ανοιχτά των ακτών της Τοσκάνης και φυσικά γύρω από τη νήσο Giglio, σε βράχια της οποίας χτύπησε το Concordia.

Και στην περίπτωση της απάντλησης, ο καιρός δεν θα είναι με το μέρος των ειδικών συνεργείων. Παρόλο που οι Ολλανδοί, με το ειδικό τους σκάφος δήλωναν πανέτοιμοι ήδη από την περασμένη Τρίτη, τα πράγματα μοιάζει να δυσκολεύουν όλο και περισσότερο.

Σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο AFP, τα πράγματα θα ξεκαθάριζαν μετά τη συνάντηση της ολλανδικής εταιρείας με τις τοπικές, ιταλικές αρχές, την ακτοφυλακή και την πλοιοκτήτρια εταιρεία, αλλά ο ασταθής καιρός και οι άνεμοι που έχουν προβλεφθεί δεν είναι με το μέρος κανενός.

Μέχρι στιγμής, τα θύματα της τραγωδίας ανέρχονται σε 11, όμως ο αριθμός τους αναμένεται να αυξηθεί.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης