Νέες σκιές στην υπόθεση Στρος Καν

Νέες σκιές στην υπόθεση Στρος Καν

Λεπτό προς λεπτό άγνωστες λεπτομέρειες της πολύκροτης υπόθεσης από τον Αμερικανό δημοσιογράφο Έντουαρντ Επστάιν που είχε πρόσβαση σε υλικό από τις κάμερες ασφαλείας του Sofitel

Νέες σκιές στην υπόθεση Στρος Καν
Το σίριαλ της υπόθεσης Ντομινίκ Στρος Καν που ξεκίνησε με την κατηγορία για απόπειρα βιασμού της καμαριέρας του Sofitel Νασιφάτου Ντιάλο και «έκλεισε» με την ομολογία ενός «ηθικού σφάλματος» από τον τέως επικεφαλής του ΔΝΤ φαίνεται πως δεν έχε κλείσει ακόμα.

Τί συνέβη με το εξαφανισμένο BlackBerry του πρώην ισχυρού άνδρα του ΔΝΤ; Έπεσε θύμα χάκερ; Τι συνέβη στη σουίτα 2810 του πολυτελούς ξενοδοχείου της Νέας Υόρκης; Ο αμερικανός δημοσιογράφος, Έντουαρτν Επστάιν, έχοντας πρόσβαση σε υλικό από τις κάμερες ασφαλείας του Sofitel καταγράφει λεπτό προς λεπτό τις κινήσεις του Ντομινίκ Στρος Καν την επίμαχη ημέρα της 14ης Μαΐου.

Κλείσιμο

Νωρίς το πρωί

Ο Ντομινίκ Στρος Καν συνειδητοποιεί πως το τηλέφωνό του BlackBerry με το οποίο στέλνει και λαμβάνει προσωπικά του e-mail ίσως παρακολουθείται. Ένας συνεργάτης του από το Παρίσι του εκμυστηρεύτηκε πως τουλάχιστον ένα μήνυμα που απέστειλε στη σύζυγό του Αν Σενκλέρ διαβάστηκε από τα γραφεία του UMP στο Παρίσι, του κόμματος δηλαδή του Νικολά Σαρκοζί.

10.07 π.μ

Σε μια συνομιλία έξι περίπου λεπτών με την Αν Σενκλέρ ο Στρος Καν της αναφέρει πως υπάρχει ένα πρόβλημα με το τηλέφωνό του και της ζητά να επικοινωνήσει με τον συνεργάτη του Στεφάν Φουκς, καθώς θα πρέπει να εξετάσει ένας ειδικός, τόσο το  BlackBerry, όσο και το iPad του όταν επιστρέψει στο Παρίσι

12.06 – 12.07

Η Νασιφάτου Ντιάλο επί τρία χρόνια καμαριέρα του Sofitel μπαίνει στην σουίτα του Ντομινίκ Στρος Καν. Σύμφωνα με δηλώσεις του ιδίου οι αποσκευές του ήταν εμφανείς από την είσοδο. Ο αμερικανός δημοσιογράφος Έντουαρτν Επστάιν επιμένει πως στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο δεν μπαίνει καμία καμαριέρα σε ένα δωμάτιο εάν ο πελάτης βρίσκεται μέσα σε αυτό. Τι μεσολάβησε στα επόμενα 6 με 7 λεπτά; Σύμφωνα με τις κατηγορίες της εισαγγελίας της Νέας Υόρκης «σεξουαλική επίθεση» στην καμαριέρα. Στις 12.13 λεπτά ο Στρος Καν τηλεφωνεί στην κόρη του Καμίγ με την οποία είχε ραντεβού για γεύμα και της ανακοινώνει πως ίσως καθυστερήσει μερικά λεπτά.

12.26

Η Νασιφάτου Ντιάλο μπαίνει στη σουίτα 2820, που βρίσκεται στον ίδιο όροφο με τη σουίτα του Στρος Καν. «Υπήρχε κάποιος μέσα σε αυτή τη σουίτα και αν ναι ποιος ήταν»; διερωτάται ο Έντουαρτν Επστάιν καθώς η ίδια η Ντιάλο αρνήθηκε πολλές φορές πως μπήκε σε αυτό το δωμάτιο.

12.28

Ο Ντομινίκ Στρος Καν αποχωρεί από το ξενοδοχείο και κατευθύνεται με ταξί στο εστιατόριο McCormick & Schmick's στην 6η λεωφόρο. Σύμφωνα με τις κάμερες ασφαλείας εισήλθε στο εστιατόριο μισή ώρα μετά την αναχώρησή του από το Sofitel

12.51


Το τηλέφωνο του Στρος Καν είναι αποσυνδεδεμένο και το σύστημα GPS ανενεργό. «Αν εξαιρέσουμε κάποιο ατύχημα, τότε πρέπει να ρωτήσουμε κάποιον εμπειρογνώμονα να μας εξηγήσει πως συνέβη κάτι τέτοιο» αναφέρει ο αμερικανός δημοσιογράφος

13.03 

Ο υπεύθυνος ασφαλείας του ομίλου Accor, όπου ανήκει το Sofitel δέχεται τηλεφώνημα από το ξενοδοχείο. Στη διαδρομή συνομιλεί με κάποιον από το τηλέφωνό του. Σύμφωνα με τον αμερικανό δημοσιογράφο πρέπει να συνομίλησε με τον ανώτερό του, ο οποίος δεν ήταν άλλος από τον Ρενέ – Ζορζ Κενί, πρώην συνεργάτη του Ανζ Μαντσινί, βασικός συνεργάτης κατά το παρελθόν του Νικολά Σαρκοζί.

13.33 

Ο Μπράιν Γέαργουντ στέλεχος του Sofitel και ένας άνδρας αγνώστων λοιπών στοιχείων, ο οποίος είχε συνοδεύσει την Ντιάλο στην αίθουσα ασφάλειας του ξενοδοχείου, καταγράφονται από τις κάμερες να συγχαίρει ο ένας τον άλλον και για τρία περίπου λεπτά να συμπεριφέρονται σαν να διοργανώνουν πάρτι «Γιατί τόση χαρά»; διερωτάται ο αμερικανός δημοσιογράφος.

14.05

Δύο αστυνομικοί εισέρχονται στο Sofitel

14.15 

Ο Ντομινίκ Στρος Καν βρίσκεται σε ένα ταξί με κατεύθυνση το αεροδρόμιο. Συνειδητοποιεί πως έχει εξαφανιστεί το BlackBerry του, το οποίο ήθελε να μεταφέρει στο Παρίσι για να εξεταστεί για πιθανότητα χακινγκ.. Από άλλο τηλέφωνο καλεί την κόρη του και της ζητά να ψάξει στο εστιατόριο. Στις 14.28 η Καμίγ στέλνει μήνυμα στον πατέρα της πως δεν το βρήκε. Στις 15.01 ο Στρος Καν καθ’ οδόν προς το αεροδρόμιο προσπαθεί να συνδεθεί με το BlackBerry του από ένα λάπτοπ. Ανεπιτυχώς. Τηλεφωνά στο Sofitel και ανακοινώνει πως ίσως ξέχασε το τηλέφωνό του στη σουίτα 2806. 

15.42

Αστυνομικός της Νέας Υόρκης επικοινωνεί με τον Στρος Καν και του δηλώνει – ψευδώς – πως η συσκευή βρέθηκε. ‘Είμαι στην πύλη 4 για την πτήση της Air France» απαντά ο Στρος Καν

16.45

Η αστυνομία συλλαμβάνει τον Ντομινίκ Στρος Καν στο αεροπλάνο που θα τον μετέφερε στο Παρίσι. Το BlackBerry δεν βρέθηκε ποτέ….


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης