Ουκρανία: Άσχημη μεταχείριση της Τιμοσένκο στη φυλακή

Ουκρανία: Άσχημη μεταχείριση της Τιμοσένκο στη φυλακή

Ουκρανοί εισαγγελείς ανακρίνουν την πρώην πρωθυπουργό Γιούλια Τιμοσένκο παρότι είναι πολύ άρρωστη για να μπορέσει να σηκωθεί από το κρεβάτι της στη φυλακή όπου κρατείται, σύμφωνα με βουλευτή, ανέφερε σήμερα τηλεοπτικό δίκτυο...

Ουκρανία: Άσχημη μεταχείριση της Τιμοσένκο στη φυλακή
Ουκρανοί εισαγγελείς ανακρίνουν την πρώην πρωθυπουργό Γιούλια Τιμοσένκο παρότι είναι πολύ άρρωστη για να μπορέσει να σηκωθεί από το κρεβάτι της στη φυλακή όπου κρατείται, σύμφωνα με βουλευτή, ανέφερε σήμερα τηλεοπτικό δίκτυο.

Όπως είπε ο Σέρχι Σομπολίεφ, μέλος του κόμματος "Πατρίδα" της Τιμοσένκο, οι συνήγοροί της δεν μπορούν να την συναντήσουν γιατί οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι της φυλακής στο Κίεβο όπου κρατείται έχουν ανακοινώσει ότι είναι πολύ άρρωστη ώστε να δεχτεί προσωπικές επισκέψεις.

Κλείσιμο
"Όταν κρίνεται υποχρεωτικό να την ανακρίνουν, οι αποκαλούμενοι γιατροί της φυλακής ξεχνούν μετά χαράς τον όρκο του Ιπποκράτη και δίνουν το ok", δήλωσε ο Σομπολίεφ, σύμφωνα με τον ανεξάρτητο τηλεοπτικό σταθμό Channel 5.

"Ανάκριση χωρίς την παρουσία ενός δικηγόρου, επιτρέπεται. Αλλά δεν μπορεί να επικοινωνήσει με τον δικηγόρο της," σχολίασε ο ίδιος και πρόσθεσε ότι η απαγόρευση να συναντήσει τον δικηγόρο της ισχύει "μία εβδομάδα".

Η ηγέτης της ουκρανικής αντιπολίτευσης καταδικάστηκε τον Οκτώβριο σε επταετή ποινή φυλάκισης επειδή υπέγραψε παράνομα συμφωνία φυσικού αερίου με την Ρωσία το 2009. Την εποχή εκείνη ήταν επικεφαλής της κυβέρνησης της χώρας. Την Παρασκευή οι εισαγγελείς της απήγγειλαν επισήμως κατηγορίες για φοροδιαφυγή επειδή φέρεται ότι απέκρυψε περισσότερα από 165 εκατομμύρια δολάρια σε ξένο νόμισμα ενώ ηγείτο μία εταιρίας φυσικού αερίου στα μέσα της δεκαετίας του 90. Η ίδια αρνείται τις κατηγορίες και υποστηρίζει ότι σκοπεύει να εφεσιβάλει την απόφαση του Οκτωβρίου. Όπως λέει, είναι θύμα κυβερνητικής εκστρατείας για την εξόντωση πολιτικών αντιπάλων του προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς.

Παράλληλα το κοινοβούλιο καταψήφισε την πρόταση να μετατραπεί σε πταίσμα η κατηγορία για κατάχρηση εξουσίας, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης η πρώην πρωθυπουργός.

Η υπόθεση της Τιμοσένκο έχει προκαλέσει ένταση στις σχέσεις της Ουκρανίας με την Ευρωπαϊκή Ενωση λίγες εβδομάδες πριν από την προγραμματισμένη έναρξη των συνομιλιών για τη σύναψη συμφωνίας πολιτικής συνεργασίας και ελεύθερου εμπορίου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης