Γάζα: Νέος απολογισμός 36.050 θανάτων στη Γάζα - 45 οι νεκροί από πυρκαγιά στη Ράφα

Γάζα: Νέος απολογισμός 36.050 θανάτων στη Γάζα - 45 οι νεκροί από πυρκαγιά στη Ράφα

Το υπουργείο Υγείας ανέφερε ότι ανάμεσα στους 45 μάρτυρες βρίσκονται 23 γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένοι -

rafa

Το υπουργείο Υγείας της Χαμάς ανακοίνωσε σήμερα ότι τουλάχιστον 36.050 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη Λωρίδα της Γάζας, επτά και πλέον μήνες από την έναρξη του πολέμου ανάμεσα στο Ισραήλ και στην παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση.

Τουλάχιστον 36.050 άνθρωποι σκοτώθηκαν, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας στη Γάζα, μια παράκτια περιοχή που τελεί υπό τον έλεγχο της Χαμάς, εκ των οποίων 66 τις τελευταίες 24 ώρες, και 81.026 έχουν τραυματιστεί από την έναρξη του πολέμου στις 7 Οκτωβρίου, σύμφωνα με την ίδια πηγή.



45 νεκροί από πυρκαγιά στη Ράφα - Επίθεση κατά διοικητών της Χαμάς

Να σημειωθεί ότι η ισραηλινή κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι, σύμφωνα με τα αρχικά ευρήματα της έρευνας για το πολύνεκρο «περιστατικό» στην Ράφα, η ισραηλινή αεροπορική επιδρομή «κατά διοικητών της Χαμάς» προκάλεσε πυρκαγιά, στην οποία οφείλονται οι θάνατοι των Παλαιστινίων αμάχων.

Το υπουργείο Υγείας της Χαμάς ανακοίνωσε νέο απολογισμό 45 ανθρώπων οι οποίοι σκοτώθηκαν σε καταυλισμό εκτοπισμένων Παλαιστινίων στη Ράφα.

«Η σφαγή στη Ράφα χθες προκάλεσε τον θάνατο 45 "μαρτύρων", μεταξύ των οποίων 23 γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένοι. Διακόσιοι σαράντα εννέα άνθρωποι τραυματίστηκαν», διευκρινίζει σε ανακοίνωση το υπουργείο, αναθεωρώντας προς τα πάνω τον απολογισμό που είχε ανακοινώσει νωρίτερα η παλαιστινιακή υπηρεσία Πολιτικής Άμυνας.

Ειδήσεις σήμερα:

Οι χρυσές συμβουλές του Ρόμπιν Σάρμα: Πώς οι σωστές λέξεις και η σκέψη του... θανάτου μπορεί να κάνουν πιο πλούσια τη ζωή σου


Τελευταία ημέρα ενδοσχολικών εξετάσεων για την Γ’ λυκείου

«Ήταν προμελετημένο έγκλημα, τον έσωσα με σακούλες σκουπιδιών» - Νέα μαρτυρία για την επίθεση στους εθελοντές στην Πάρνηθα

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης