Νετανιάχου: Ψευδείς και εξωφρενικές οι κατηγορίες ότι το Ισραήλ έχει διαπράξει γενοκτονία

Νετανιάχου: Ψευδείς και εξωφρενικές οι κατηγορίες ότι το Ισραήλ έχει διαπράξει γενοκτονία

Το γραφείο του Νετανιάχου δήλωσε ότι θα συνεχίσει να επιτρέπει την είσοδο της βοήθειας στη Γάζα 

netanyahu
Το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού Βενιαμίν Νετανιάχου απέρριψε τις κατηγορίες της Νότιας Αφρικής για διάπραξη γενοκτονίας από το Ισραήλ, χαρακτηρίζοντας αυτές ψευδείς και εξωφρενικές και τονίζοντας ότι η ισραηλινή στρατιωτική εκστρατεία στη Ράφα δεν οδηγεί και δεν θα «οδηγήσει στην καταστροφή του παλαιστινιακού άμαχου πληθυσμού».

Το γραφείο του Νετανιάχου δήλωσε ότι θα συνεχίσει να επιτρέπει την είσοδο της βοήθειας στη Γάζα «σύμφωνα με τον νόμο», σε κοινή ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα μαζί με το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών.

Λίγο νωρίτερα και μετά το πέρας της συνεδρίασης του πολεμικού συμβουλίου του Ισραήλ που ακολούθησε της εντολής του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης για παύση της στρατιωτικής επιχείρησης στη Ράφα, η απάντηση ήταν «θα συνεχίσουμε τις επιθέσεις».

Ο υπουργός του πολεμικού συμβουλίου, Μπένι Γκαντζ, υπογράμμισε ειδικότερα, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από την απόφαση, ότι το Ισραήλ θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο κατά της Χαμάς για τη ασφάλειά του αλλά και για να διασφαλίσει ότι θα επιστραφούν οι όμηροι.

Κλείσιμο
Τόνισε, δε, ότι ο ισραηλινός στρατός θα λειτουργήσει σε συνεργασία με το Διεθνές Δίκαιο και θα προσπαθήσει να αποφύγει τα χτυπήματα στις τάξεις των αμάχων.

«Το κράτος του Ισραήλ θα συνεχίσει να πολεμά για να επιστραφούν οι όμηροι και για να είναι ασφαλείς οι κάτοικοί του, οπουδήποτε βρίσκονται, συμπεριλαμβανομένης και της Ράφα» δήλωσε ο υπουργός σε ειδική ανακοίνωση.


Ειδήσεις σήμερα:

Εμφύλιος για τα αδέρφια Μαζωνάκη: Το μούδιασμα των συγγενών και η εγχείρηση της αδερφής του τραγουδιστή

Η υπόθεση Mondelez και το πρόστιμο των €337,5 εκατ. - Ελλάδα κι άλλες 7 χώρες ζητούν φρένο στους Γεωγραφικούς Περιορισμούς

«Μου είπαν μην τολμήσεις να μιλήσεις, εδώ δεν είμαστε καλά παιδιά»: Το κύκλωμα των εφοριακών στη Χαλκίδα απειλούσε τα θύματά του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης