Σλοβακία - Βίντεο: Σε αντικυβερνητική διαδήλωση συμμετείχε ο Τσιντούλα

Σλοβακία - Βίντεο: Σε αντικυβερνητική διαδήλωση συμμετείχε ο Τσιντούλα

Στα πρώτα λόγια μετά τη σύλληψή του, ο Τσιντούλα είπε ότι πυροβόλησε τον Σλοβάκο πρωθυπουργό επειδή «δεν συμμεριζόταν τις πολιτικές απόψεις της κυβέρνησης»

tsintoula_1
Ένα νέο βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο, ρίχνει περισσότερο φως στον χαρακτήρα του 71χρονου λογοτέχνη Γιουράι Τσιντούλα και αποκαλύπτει - ενδεχομένως - έναν από τους λόγους για τους οποίους πυροβόλησε χθες το μεσημέρι τον Σλοβάκο πρωθυπουργό, Ρόμπερτ Φίτσο.

Στο βίντεο, διακρίνεται ο Τσιντούλα να συμμετέχει σε μια διαδήλωση τον Απρίλιο κατά της κυβέρνησης της Σλοβακίας (ο Φίκο είχε μιλήσει αρκετές φορές κατά του Κιέβου και είχε υιοθετήσει φιλορωσική θέση) και υπέρ της Ουκρανίας, φωνάζοντας: «Είστε προδότες... ζήτω η Ουκρανία».



Κλείσιμο
Σημειώνεται πως, στα πρώτα λόγια μετά τη σύλληψή του, ο Τσιντούλα είπε ότι πυροβόλησε τον Φίκο επειδή «δεν συμμεριζόταν τις πολιτικές απόψεις της κυβέρνησης».


Ποιος ήταν ο δράστης


Δράστης της δολοφονικής επίθεσης κατά του Σλοβάκου πρωθυπουργού ήταν ο 71 χρόνων συγγραφέας, Γιούρι Τσιντούλα, με καταγωγή από το κεντρικό τμήμα της χώρας. Ο εν λογοτέχνης έχει κυκλοφορήσει τρεις ποιητικές συλλογές και είναι μέλος της ένωσης Σλοβάκων συγγραφέων από το 2015. Μετά την σοκαριστική είδηση, ο γιος του Τσιντούλα ανέφερε στον ειδησεογραφικό ιστότοπο aktuality.sk ότι ο πατέρας του κατείχε νόμιμα όπλο και διέθετε άδεια οπλοφορίας, σχολιάζοντας μόνο πως «μπορώ να σας πω ένα πράγμα: Δεν τον ψήφισε. Μόνο αυτό μπορώ να πω».

Η ειδησεογραφική ιστοσελίδα tvnoviny.sk μετέδωσε ότι η σλοβακική αστυνομία απήγγειλε στον φερόμενο ως δράστη της επίθεσης κατηγορίες για απόπειρα δολοφονίας του Φίτσο, που επισύρουν ποινή κάθειρξης από 25 χρόνια έως ισόβια.



Ο ίδιος ο δράστης, όμως, σε βίντεο που μεταφόρτωσε στο διαδίκτυο πριν από οκτώ χρόνια, δήλωνε: «Ο κόσμος είναι γεμάτος βία και όπλα. Ο κόσμος μοιάζει να έχει τρελαθεί», λέγοντας πως ίδρυσε «κίνημα εναντίον της βίας» στη Λεβίτσε, το οποίο στον ιστότοπό του αναφέρει πως είναι «πολιτικό κόμμα σκοπός του οποίου είναι να αποτρέψει την εξάπλωση της βίας στην κοινωνία».


Ειδήσεις σήμερα

Τι είναι ο παρβοϊός που κόστισε τη ζωή σε κοριτσάκι 3,5 ετών στη Θεσσαλονίκη - Τα συμπτώματα και οι συστάσεις του ΕΟΔΥ

Τροχαίο με Έλληνες στην Τουρκία - Ένας νεκρός και δύο τραυματίες, δείτε βίντεο και φωτογραφίες


Συνελήφθη ο σύζυγος της 40χρονης για τη δολοφονία της στο Μενίδι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης