ΗΠΑ: Χημικά και 14 συλλήψεις μετά από αστυνομικές επεμβάσεις σε πανεπιστήμια της Νέας Ορλεάνης και της Αριζόνα

ΗΠΑ: Χημικά και 14 συλλήψεις μετά από αστυνομικές επεμβάσεις σε πανεπιστήμια της Νέας Ορλεάνης και της Αριζόνα

Σειρά αστυνομικών επεμβάσεων σε διάφορα πανεπιστήμια των ΗΠΑ για την εκκένωση καταλήψεων

new_orleans_police
Εντάσεις και επεισόδια σημειώθηκαν τις προηγούμενες ώρες σε διαφορετικά σημεία των Ηνωμένων Πολιτειών, με δυνάμεις της αστυνομίας να επεμβαίνουν σε πανεπιστήμια της χώρας για να διαλύσουν καταλήψεις. Μετά το Κολούμπια, οι αστυνομικοί διέλυσαν έναν καταυλισμο φιλοπαλαιστινίων διαδηλωτών και στο Πανεπιστήμιο Tulane της Νέας Ορλεάνης, προχωρώντας και σε 14 συλλήψεις.

«Νωρίς σήμερα το πρωί, μετά από πολυάριθμες προειδοποιήσεις, πραγματοποιήθηκε μια συντονισμένη προσπάθεια από το αστυνομικό τμήμα της Νέας Ορλεάνης, την πολιτειακή αστυνομία της Λουιζιάνα και το τμήμα του πανεπιστημίου για την απομάκρυνση διαδηλωτών που καταπάτησαν την πανεπιστημιούπολή μας τις τελευταίες δύο ημέρες και έστησαν παράνομο καταυλισμό», ανέφερε το πανεπιστήμιο σε ανακοίνωσή του.

14 arrested at Tulane protest after SWAT, NOPD pour onto campus to move encampment


«Η συντριπτική πλειοψηφία των διαδηλωτών δεν έχει σχέση με την κοινότητά μας», προστίθεται στην ανακοίνωση, στην οποία συμπληρώνεται πως μόνο οι δύο από τους 14 συλληφθέντες ήταν φοιτητές του πανεπιστημίου.

Κλείσιμο


«Αυτές οι συλλήψεις είναι επιπλέον των έξι ατόμων, συμπεριλαμβανομένου ενός φοιτητή, που συνελήφθησαν τη Δευτέρα», ανέφερε, ακόμη, το πανεπιστήμιο, υποστηρίζοντας ότι τα αδικήματα της Δευτέρας περιλάμβαναν «καταπάτηση, αντίσταση κατά της Αρχής και βιαιοπραγία κατά αστυνομικού».

Επτά φοιτητές έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα από το πανεπιστήμιο, το οποίο δήλωσε ότι «εξετάζει ενεργά τις αναφορές» για τη συμμετοχή του προσωπικού «σε αυτή την παράνομη διαδήλωση».



Την ίδια στιγμή, στο μεταξύ, το αστυνομικό τμήμα του Πανεπιστημίου της Αριζόνα (UAPD) δήλωσε ότι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν «χημικά» για να διαλύσουν τους διαδηλωτές, τα ξημερώματα της Τετάρτης.



Το UAPD έγραψε στο Twitter ότι οι αστυνομικοί «ανταποκρίθηκαν σε μια παράνομη συγκέντρωση» στην πανεπιστημιούπολη του, στην Τουσόν, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, και είπε στον κόσμο να αποφύγει την περιοχή.

Λίγο αργότερα, εξέδωσε μια ενημέρωση που έλεγε «Όλα εντάξει», προσθέτοντας ότι μια περιοχή που είχε κλείσει νωρίτερα είχε ανοίξει ξανά.


Ειδήσεις σήμερα:

Η Ντέμι Μουρ προετοιμάζεται για το αντίο στον Μπρους Γουίλις

Νύχτα επεισοδίων και στο πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια - Αστυνομική έφοδος στο Κολούμπια για να διαλυθεί κατάληψη


«Δεν θα συγχωρέσω ποτέ τον εαυτό μου»: Ραγίζει καρδιές ο Ιρακινός πατέρας που έχασε την 7χρονη κορούλα του στη Μάγχη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης