Αγοράζαμε και «θάβαμε» θέματα κατά του Τραμπ, λέει ο πρώην εκδότης του National Enquirer

Αγοράζαμε και «θάβαμε» θέματα κατά του Τραμπ, λέει ο πρώην εκδότης του National Enquirer

Στόχος του σκανδαλοθηρικού περιοδικού ήταν να μην επηρεάσουν οι ιστορίες την προεκλογική εκστρατεία του τότε υποψήφιου για την προεδρία

trump_trial
Ο πρώην εκδότης του National Enquirer, Ντέιβιντ Πέκερ, είπε την Πέμπτη στη ποινική δίκη του Ντόναλντ Τραμπ ότι αγόρασε ένα θέμα για το μοντέλο του Playboy Κάρεν ΜακΝτούγκαλ για να το «θάψει» ώστε να μην φέρει σε δύσκολη θέση την προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ για τις προεδρικές εκλογές του 2016.

Σε συνέχεια της κατάθεσής του νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, ο Πέκερ, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της American Media Inc (AMI), η οποία εκδίδει το Enquirer, εξήγησε πώς χρησιμοποίησε τη θέση του για να βοηθήσει τον Τραμπ να «θάψει» την περίπτωση της ΜακΝτούγκαλ σχετικά με μια 10μηνη σχέση που λέει ότι είχαν το 2006.

Ο Πέκερ παραδέχθηκε ότι στόχος της AMI ήταν να μην επηρεάσει η ιστορία την προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ. Παραδέχτηκε ακόμη ότι ήταν ανήσυχος για το αν η πληρωμή θα παραβίαζε τους νόμους περί συνεισφοράς στην προεκλογική εκστρατεία.

«Δεν θέλαμε αυτή η ιστορία να φέρει σε δύσκολη θέση τον κ. Τραμπ ή να φέρει σε δύσκολη θέση ή να βλάψει την προεκλογική εκστρατεία», δήλωσε ο Πέκερ, αναφερόμενος στον εαυτό του και στον Μάικλ Κόεν, πρώην στενό συνεργάτη για «ειδικές αποστολές» του Τραμπ.

Κλείσιμο
Το περιοδικό πλήρωσε την ΜακΝτούγκαλ 150.000 δολάρια τον Αύγουστο του 2016, αναφέρει ο Guardian.

Ο Πέκερ θυμήθηκε ένα τηλεφώνημα με τον Τραμπ αφού ο τότε υποψήφιος ενημερώθηκε για την ιστορία της ΜακΝτούγκαλ. Ο Τραμπ είπε ότι «η Κάρεν είναι ωραίο κορίτσι» και ζήτησε από τον Πέκερ συμβουλές για το αν θα έπρεπε να αγοράσουν την ιστορία της.

Μέρος της συμφωνίας ήταν να δουλέψει η ΜακΝτούγκαλ για την AMI, γράφοντας μια μηνιαία στήλη για τη γήρανση και τη γυμναστική. Αυτό γινόταν για να έχει η εταιρεία μια βάση για να πληρώνει την ΜακΝτούγκαλ.


Ειδήσεις σήμερα:

Χάρβεϊ Γουάινστιν: Το ανώτατο δικαστήριο της Νέας Υόρκης ακυρώνει την καταδίκη του γιατί «δεν είχε δίκαιη δίκη»

Καλλιάνος: «Σ' αγαπάω απέραντα και ζητώ συγγνώμη, έκανα ό,τι μπορούσα» - Το μήνυμά του για τον πατέρα του

Καιρός: Χωρίς μποφόρ, με κοντομάνικο στα νησιά, αλλά με ομπρέλα στα βόρεια ορεινά - Η πρώτη πρόβλεψη για το Πάσχα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης