Γαλλία: Συνελήφθη ο άντρας που απειλούσε να ανατιναχθεί στο ιρανικό προξενείο στο Παρίσι

Γαλλία: Συνελήφθη ο άντρας που απειλούσε να ανατιναχθεί στο ιρανικό προξενείο στο Παρίσι

Παρά τις αρχικές εκτιμήσεις, ο Γαλλοϊρανός άντρας ηλικίας περίπου 60 ετών, δεν έφερε πάνω του εκρηκτικά, ενώ φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχιατρικά προβλήματα

parisi_iran
Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Παρασκευής στο ιρανικό προξενείο στο 16ο διαμέρισμα του Παρισιού, καθώς ένας άνδρας, ο οποίος ήταν ταμπουρωμένος σε κτίριο του προξενείου, απειλούσε να ανατιναχθεί και μετά από λίγη ώρα συνελήφθη, όπως μετέδωσε ο γαλλικός ραδιοφωνικός σταθμός Europe 1 στο Twitter.



Σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις, ο άνδρας έμοιαζε να φορά ζώνη με εκρηκτικά και ήταν εφοδιασμένος με ένα αντικείμενο σαν χειροβομβίδα.

Κλείσιμο


Αρκετοί μάρτυρες ανέφεραν πως ο άνδρας τοποθέτησε σημαίες στο πάτωμα του προξενείου και είπε ότι ήθελε να εκδικηθεί τον θάνατο του αδελφού του.

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της BRI, της επίλεκτης ομάδας της αστυνομίας και κατάφεραν μετά από λίγη ώρα να συλλάβουν τον άντρα, διαπιστώνοντας παράλληλα πως, τελικά, δεν είχε πάνω του κανένα εκρηκτικό.



Σύμφωνα με το Europe 1, η πρεσβεία του Ιράν ήταν εκείνη που επικοινώνησε με τη νομαρχία του Παρισιού για να αναφέρει την παρουσία του ατόμου και να ζητήσει την επέμβαση της αστυνομίας.

Κατά τις ίδιες πηγές, πρόκειται για έναν Γαλλοϊρανό ηλικίας περίπου 60 ετών. Φέρεται να έχει ήδη κάψει λάστιχα μπροστά από το ίδιο κτίριο στις 9 Απριλίου, ενώ αντιμετωπίζει ψυχιατρικά προβλήματα.


Ειδήσεις σήμερα:

H αποκαλυπτική φωτογράφιση της Μόνικα Μπελούτσι: Είμαι 59 ετών, θέλω να γεράσω με ειρηνικό τρόπο

Λόρδος Βύρωνας: Η μυθιστορηματική ζωή του μεγάλου Βρετανού Φιλέλληνα που πέθανε πριν 200 χρόνια


Νέα γκάφα Μπάιντεν: Κανίβαλοι έφαγαν τον θείο μου κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης