CIA: Η Ουκρανία θα χάσει τον πόλεμο κατά της Ρωσίας έως το 2024, αν οι ΗΠΑ δεν βοηθήσουν

CIA: Η Ουκρανία θα χάσει τον πόλεμο κατά της Ρωσίας έως το 2024, αν οι ΗΠΑ δεν βοηθήσουν

Ο διευθυντής της CIA τόνισε ότι το Κίεβο ξεμένει από πυρομαχικά και η Ουάσινγκτον από χρόνο για να δώσει βοήθεια – Σε δύο ημέρες η ψηφοφορία στη Βουλή των αντιπροσώπων για το πακέτο πρόσθετης βοήθειας 61 δισ. δολαρίων στην Ουκρανία

ukraine1
Τον κώδωνα κρούει ο διευθυντής της CIA προειδοποιώντας ότι ελλοχεύει «πραγματικός κίνδυνος οι Ουκρανοί να χάσουν στο πεδίο της μάχης μέχρι το τέλος του 2024», στον πόλεμο κατά της Ρωσίας.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής κατασκοπείας Μπιλ Μπερνς, δήλωσε ότι η κυβέρνηση της Κιέβου «ξεμένει από πυρομαχικά και εμείς από χρόνο για να τους βοηθήσουμε», όπως αναφέρει το Politico.

Οι αιχμές κατά των Αμερικανών βουλευτών διατυπώθηκαν στο Κέντρο του Τζορτζ Μπους, δύο ημέρες πριν τις ψηφοφορίες στη Βουλή των Αντιπροσώπων για το πακέτο πρόσθετης βοήθειας, ύψους 61 δισ. δολαρίων στο Κίεβο, έπειτα από μήνες πολιτικού αδιεξόδου.

«Χωρίς πρόσθετη βοήθεια, η κατάσταση θα είναι καταστροφική»

«Πιστεύω πως η νέα αμερικανική στρατιωτική βοήθεια θα τονώσει το ηθικό και την ψυχολογία των Ουκρανών και τότε θα είναι σε θέση να τα βγάλουν πέρα στον πόλεμο το 2024», τόνισε ο Μπερνς στην ομιλία του και πρόσθεσε: «Χωρίς επιπρόσθετη βοήθεια, η κατάσταση θα είναι πολύ πιο καταστροφική. Υπάρχει πολύ πραγματικός κίνδυνος οι Ουκρανοί να χάσουν τον πόλεμο ως το τέλος του 2024 ή τουλάχιστον ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θα είναι σε θέση να υπαγορεύσει τους όρους πολιτικής διευθέτησης.

Σκιαγραφώντας την κατάσταση που επικρατεί στην εμπόλεμη χώρα, ο διευθυντής της CIA υπογράμμισε ότι δυο ταξιαρχίες του ουκρανικού στρατού διαθέτουν μόλις «15 οβίδες πυροβολικού» που μπορούν να χρησιμοποιήσουν την ημέρα κι άλλες «42 οβίδες για τα ολμοβόλα όπλα».

Κλείσιμο
Η κυβέρνηση της Ουκρανίας έχει παραδεχτεί ουκ ολίγες φορές ότι αντιμετωπίζει έλλειψη μέσων και καλεί επανειλημμένα τους συμμάχους της να της στείλουν περισσότερα όπλα και πυρομαχικά για να αντιμετωπίσει στο πεδίο της μάχης τους Ρώσους στρατιώτες.



Ειδήσεις σήμερα:

Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Τεχεράνη: Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

Ο Τζέιμς Καφετζής εγκατέλειψε τη μονομαχία στον έναν κρίκο και αποχώρησε από το Survivor - Δείτε βίντεο

Θρυλική πρόκριση στην Πόλη! Ο Ολυμπιακός κέρδισε τη Φενέρ 3-2 στα πέναλτι με ήρωα τον Τζολάκη και πέρασε στους «4» - Δείτε τα γκολ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης