Γαλλία: Επίθεση με μαχαίρι κοντά σε σχολείο - Τραυματίστηκαν ελαφρά 2 κορίτσια

Γαλλία: Επίθεση με μαχαίρι κοντά σε σχολείο - Τραυματίστηκαν ελαφρά 2 κορίτσια

Ο δράστης συνελήφθη, σύμφωνα με την αστυνομία

astinomia
Δύο κορίτσια ηλικίας 5 και 11 ετών τραυματίστηκαν ελαφρά σήμερα σε μια επίθεση με μαχαίρι που σημειώθηκε κοντά στο σχολείο τους στο Σουφελβεγερσαΐμ, στην ανατολική Γαλλία, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο συγκλίνουσες πηγές.

Σύμφωνα με την αστυνομία, το 11χρονο κορίτσι τραυματίστηκε με μαχαίρι μπροστά από το σχολείο, ενώ το άλλο, δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι σε μια πλατεία σε κοντινή απόσταση. Έχοντας υποστεί «επιφανειακά τραύματα» μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Ο δράστης 28 ετών, συνελήφθη.

Η διεύθυνση του σχολείου απέκλεισε το κτίριο και τα παιδιά παρέμειναν στις τάξεις τους. Μπροστά από το σχολείο, δεκάδες γονείς περίμεναν υπομονετικά, ενώ πυροσβεστικά οχήματα και δυνάμεις επιβολής του νόμου είχαν αναπτυχθεί. Φτάνοντας στο σχολείο, ο διευθυντής του γραφείου του νομάρχη Ζαν-Μπατίστ Πεϊράτ θέλησε να καθησυχάσει τους γονείς που είχαν συγκεντρωθεί μπροστά στο σημείο: «Θα μπορέσετε να πάρετε τα παιδιά σας σιγά σιγά. Δεν υπάρχει άλλος κίνδυνος», διαβεβαίωσε.

Δείτε βίντεο:

Κλείσιμο
Σύμφωνα με γαλλικά μέσα ενημέρωσης, ο δράστης δεν είναι γνωστός στις Αρχές, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα κίνητρά του.

«Βρισκόμουν στο πίσω μέρος της αυλής, μας είπαν να επιστρέψουμε στην τάξη το συντομότερο δυνατόν, να καθίσουμε κάτω από το θρανίο και να περιμένουμε να συλληφθεί προκειμένου να μας δοθεί το πράσινο φως να βγούμε έξω» είπε η Οντ, εννέα ετών. «Κάποιοι ήρθαν να μας εξηγήσουν τι συνέβαινε, η δασκάλα ήρθε επίσης να μας καθησυχάσει. Οι μισοί μαθητές της τάξης έκλαιγαν».

Γύρω στις 16.00 τοπική ώρα, οι γονείς μπόρεσαν να συναντήσουν τα παιδιά τους στην αυλή του σχολείου, τη μία τάξη μετά την άλλη, προτού αναχωρήσουν από το σημείο. Οι Αρχές διένειμαν φυλλάδια ψυχολογικής υποστήριξης και ένας αστυνομικός έθετε ερωτήσεις σε κάθε παιδί προτού φύγει από το κτίριο.

«Δεν είμαστε συνηθισμένοι σε τόση αναστάτωση στο Σουφελβεγερσαΐμ, είναι ένα μικρό, ήσυχο χωριό» είπε η Μπαρμπαρά, ηλικίας 37 ετών, μητέρα δύο παιδιών 7 και 9 ετών που πηγαίνουν στο εν λόγω σχολείο.

«Θα δούμε πως θα πάνε τα παιδιά μας, θα ακούσουμε όσα θα μας εξιστορήσουν απόψε: φαίνεται ότι είναι καλά, όμως πιστεύω ότι θα είναι επίσης λίγο αναστατωμένα. Θα μιλήσουν στο σπίτι», συμπλήρωσε η ίδια.

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Παπανώτας με απόφαση Κασσελάκη

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη αντρόγυνο αστυνομικών - Η 37χρονη κατήγγειλε ότι την παρακολουθούσε μετά τον χωρισμό τους

Ανάλυση Politico: Γιατί ο Τραμπ μισεί την Ουκρανία;
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης