Ρωσία: Απορρίπτει τους ισχυρισμούς Μακρόν και Τσέχων ότι «έχει βάλει στο στόχαστρο» τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Ρωσία: Απορρίπτει τους ισχυρισμούς Μακρόν και Τσέχων ότι «έχει βάλει στο στόχαστρο» τους Ολυμπιακούς Αγώνες

«Αυτές είναι απολύτως αβάσιμες κατηγορίες, συχνά ακούγονται, αλλά ποτέ δεν υποστηρίζονται από επαρκή στοιχεία ή επιχειρηματολογία», είπε ο Πεσκόφ

peskov
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, απέρριψε σήμερα (5/4) τους ισχυρισμούς του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν ότι η Ρωσία «έχει βάλει στο στόχαστρο» τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, χαρακτηρίζοντάς τους απολύτως αβάσιμους.

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ διέψευσε επίσης τον ισχυρισμό του υπουργού Μεταφορών της Τσεχικής Δημοκρατίας Μάρτιν Κούπκα, ο οποίος είπε στους "Financial Times" ότι η Ρωσία προσπαθούσε να σαμποτάρει τα σιδηροδρομικά δίκτυα της ΕΕ μέσω μιας εκστρατείας πειρατείας μεγάλης κλίμακας.

«Αυτές είναι απολύτως αβάσιμες κατηγορίες τόσο στην πρώτη όσο και στη δεύτερη περίπτωση. Συχνά ακούγονται, αλλά ποτέ δεν υποστηρίζονται από επαρκή στοιχεία ή επιχειρηματολογία. Δεν δεχόμαστε απολύτως τέτοιες κατηγορίες», είπε ο Πεσκόφ.

Χθες, ο Γάλλος πρόεδρος τόνισε ότι «η Ρωσία προωθεί κάθε μέρα το ότι δεν μπορούμε να κάνουμε αυτό ή το άλλο, επομένως θα ήταν ρίσκο. Και γι' αυτό το λόγο πρέπει να κρατηθούμε. Το σθένος, η αυτοπεποίθηση, η σχέση με την αλήθεια, είναι η δύναμη των δημοκρατιών και των μεγάλων εθνών».

Ειδήσεις σήμερα:

Άγιοι Ανάργυροι: Επικαλείται χρόνια ψυχικά νοσήματα και νοσηλείες ο δολοφόνος της Κυριακής - Τι αναφέρει στο υπόμνημά του

Αθήνα: Ανταλλαγή ναρκωτικών εν μέση οδώ - Βίντεο από την επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. που οδήγησε σε 57 συλλήψεις

Μπλόκο του ΣτΕ στην ανάπλαση του Ιπποδρόμου στο Μαρκόπουλο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης