ΗΠΑ: Κυρώσεις για τη χρηματοδότηση των εξοπλισμών της Βόρειας Κορέας

ΗΠΑ: Κυρώσεις για τη χρηματοδότηση των εξοπλισμών της Βόρειας Κορέας

Στην ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ επισημαίνεται ότι τα μέτρα ελήφθησαν σε συντονισμό με τη Νότια Κορέα

MixCollage-28-Mar-2024-05-24-AM-8065
Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν χθες Τετάρτη την επιβολή κυρώσεων σε βάρος έξι προσώπων και δύο οντοτήτων με έδρα τη Ρωσία, την Κίνα και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, που φέρονται να χρηματοδοτούσαν το εξοπλιστικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας.

Στην ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ επισημαίνεται ότι τα μέτρα ελήφθησαν σε συντονισμό με τη Νότια Κορέα.

Τα έξι πρόσωπα που κατονομάζονται είναι οι Γιου Που Ανγκ, Ρι Τονγκ Χιοκ, Χαν Τσολ Μαν, Όιν Τσουν, Τζονγκ Σονγκ Χο και Τζον Γιον Γκουν.

Οι εταιρίες στις οποίες επιβάλλονται κυρώσεις είναι η Alis LLC με έδρα το Βλαδιβοστόκ της Ρωσίας και η Pioneer Bencont Star Real Estate που εδρεύει στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι δύο εταιρείες υπάγονται στην Chinyong Information Technology Cooperation Co, η οποία συνδέεται με τις ένοπλες δυνάμεις της Βόρειας Κορέας. Η Chinyong έχει συμπεριληφθεί στη λίστα των αμερικανικών κυρώσεων από τον Μάιο του 2023.



Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Ειδήσεις σήμερα:

Οι Έλληνες μισθοφόροι των πλοίων και πώς εκπαιδεύονται: Δείτε το ντοκιμαντέρ του protothema.gr

Κωνσταντοπούλου: Θα μας κουνήσετε και το δάχτυλο στο τέλος - Μιλάει η κυρία εθνική εισαγγελεύς, είπε ο Γεωργιάδης (βίντεο)

Τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα: Σχεδόν 100 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται - Δραματικές εκκλήσεις από φίλους και συγγενείς
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης