Γάζα: Με συνολική κατάπαυση πυρός, ξεκινάμε άμεσα τη διαδικασία ανταλλαγής αιχμαλώτων, λέει η Χαμάς

Γάζα: Με συνολική κατάπαυση πυρός, ξεκινάμε άμεσα τη διαδικασία ανταλλαγής αιχμαλώτων, λέει η Χαμάς

Πώς υποδέχρηκε η Χαμάς το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ

hamas
Η Χαμάς υποδέχτηκε με ικανοποίηση την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας και δήλωσε ότι «απαιτείται μια συνολική κατάπαυση του πυρός που θα οδηγήσει στην απόσυρση των ισραηλινών δυνάμεων από τη Λωρίδα και στην επιστροφή των εκτοπισμένων στα σπίτια τους».

Ανέφερε επίσης ότι αν πραγματοποιηθεί μια τέτοια κατάπαυση του πυρός, η Χαμάς είναι έτοιμη να μπει άμεσα σε μια διαδικασία «ανταλλαγής αιχμαλώτων που θα οδηγήσει στην απελευθέρωση ομήρων και αιχμαλώτων και από τις δύο πλευρές».

Στο μεταξύ, ο Χουσάμ Μπαντράν, μέλος του πολιτικού γραφείου της παλαιστινακής οργάνωσης, ανέφερε ότι το ζήτημα με τις συνομιλίες για την εξασφάλιση κατάπαυσης του πυρός «σχετίζεται, μάλλον, με την άρνηση του Ισραήλ να παράσχει εγγυήσεις για βασικά ζητήματα που αφορούν τη ζωή των Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας».

Σύμφωνα με τον Μπαντράν, τα ζητήματα αυτά περιλαμβάνουν τη διακοπή της επίθεσης, τη δυνατότητα παροχής βοήθειας στον πολιορκημένο παράκτιο θύλακα, την επιστροφή των εσωτερικά εκτοπισμένων και ένα σαφές σχέδιο ανοικοδόμησης.

«Το πρόβλημα δεν περιορίζεται στην απελευθέρωση των αιχμαλώτων, όπως ισχυρίζεται το Ισραήλ», λέει, προσθέτοντας πως ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δεν θέλει να καταλήξει σε συμφωνία κατάπαυσης του πυρός και «εξαπατά τον λαό του και τις οικογένειες των αιχμαλώτων για να καλύψει τις πολιτικές του αποτυχίες και τις αποτυχίες του σε θέματα ασφάλειας».


Ειδήσεις σήμερα:

«Σημασία έχει τι τρως, όχι κάθε πότε τρως» - Τι λέει στο ΘΕΜΑ ο καθηγητής που παρουσίασε την έρευνα για τη διαλειμματική νηστεία

Βίντεο: Οι Ρώσοι τίμησαν ως ήρωες τους 15χρονους Ισλάμ και Αρτιόμ - Έσωσαν δεκάδες κατά την επίθεση στη Μόσχα


Δεν φοβόταν να πεθάνει για την πατρίδα, λέει ο πατέρας του αδικοχαμένου πιλότου του Phantom, Μάριου Τουρούτσικα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης