Η Βιέννη απελαύνει δύο Ρώσους διπλωμάτες - Η Μόσχα ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε αντίποινα

Η Βιέννη απελαύνει δύο Ρώσους διπλωμάτες - Η Μόσχα ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε αντίποινα

Οι τελευταίες αυτές απελάσεις ανεβάζουν σε 11 τον αριθμό των Ρώσων διπλωματών που έχει απελάσει η Αυστρία από το καλοκαίρι του 2020

russia_AUSTRIA
Η Αυστρία κήρυξε δύο διπλωμάτες της ρωσικής πρεσβείας ανεπιθύμητα πρόσωπα, κατηγορώντας τους για ενέργειες ασυμβίβαστες με το διπλωματικό τους καθεστώς, και τους διέταξε να εγκαταλείψουν την Αυστρία εντός μιας εβδομάδας, ανέφερε σήμερα σε ανακοίνωσή του το αυστριακό υπουργείο Εξωτερικών.

Οι απελάσεις αυτές ανεβάζουν σε 11 τον αριθμό των Ρώσων διπλωματών που έχει απελάσει η Αυστρία από το καλοκαίρι του 2020, δήλωσε ένας εκπρόσωπος του αυστριακού ΥΠΕΞ.

Όπως και στις προηγούμενες περιπτώσεις απελάσεων, δεν δόθηκαν λεπτομέρειες για τις συγκεκριμένες ενέργειες ή περιστάσεις.

Αντιδρώντας η Μόσχα τόνισε ότι θα προχωρήσει σε αντίποινα για την αυστριακή απόφαση, ανέφερε το ρωσικό ΥΠΕΞ. Σύμφωνα με το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, η Μόσχα χαρακτήρισε «αβάσιμη» την απόφαση της Βιέννης.

Κλείσιμο
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Υπερήφανοι για τις επιχειρήσεις της πατρίδας μας, λέει ο Δένδιας για την πρώτη εμπλοκή της φρεγάτας Ύδρα στον Κόλπο του Άντεν

Στα ύψη και φέτος τα ναύλα παρότι έπεσαν οι τιμές στα καύσιμα


The Godfather: 52 χρόνια από το αριστούργημα του Κόπολα - Η Μαφία, η οικογένεια και ο παραλληλισμός με την ισχύ των ΗΠΑ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης