Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρωσική πυραυλική επίθεση σε σιταποθήκη στο Ντίνπρο - Ένας τραυματίας

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρωσική πυραυλική επίθεση σε σιταποθήκη στο Ντίνπρο - Ένας τραυματίας

Ο αγροτικός τομέας της Ουκρανίας έχει υποστεί άμεσες και έμμεσες απώλειες ύψους σχεδόν 80 δισεκατομμυρίων δολαρίων λόγω της ρωσικής εισβολής

dnipro_apothiki
Ένας άνθρωπος τραυματίστηκε και μεγάλη σιταποθήκη καταστράφηκε τελείως σε ρωσική πυραυλική επίθεση στην ανατολική περιφέρεια Ντνίπρο της Ουκρανίας το σαββατοκύριακο, δήλωσε ο ιδιοκτήτης των εγκαταστάσεων Ukrlandfarming αργά χθες, Κυριακή, το βράδυ.

Η Ukrlandfarming είναι μια από τις μεγαλύτερες αγροτικές εκμεταλλεύσεις της Ουκρανίας, η οποία ως αποτέλεσμα της ρωσικής εισβολής το 2022 έχει υποστεί απώλειες περίπου 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων από τα τέλη του 2023.



"Το βράδυ της 9ης Μαρτίου 2024, ο εχθρός εξαπέλυσε πυραυλική επίθεση στην περιφέρεια Ντνίπρο. Ένας 58χρονος άνδρας, υπάλληλός μας, τραυματίστηκε. Οι εγκαταστάσεις παραγωγής της εταιρείας μας καταστράφηκαν τελείως", αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της, στην οποία δεν διευκρινίζει περαιτέρω.

Κλείσιμο
Αναλυτές της Σχολής Οικονομικών του Κιέβου (KSE) δήλωσαν τον περασμένο μήνα ότι ο αγροτικός τομέας έχει υποστεί άμεσες και έμμεσες απώλειες ύψους σχεδόν 80 δισεκατομμυρίων δολαρίων λόγω της ρωσικής εισβολής.

Στον αριθμό αυτόν περιλαμβάνονται απώλειες 5,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την καταστροφή εξοπλισμού, 1,8 δισεκατομμυρίων από ζημιές σε σιλό και σχεδόν 2 δισεκατομμυρίων από την καταστροφή αγροτικών προϊόντων.

Στις αρχές του Ιανουαρίου του 2023, αναλυτές εκτιμούσαν τις απώλειες αυτές σε 38 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ειδήσεις σήμερα:

Μυστήριο με μηχανή που πέρασε ένα λεπτό πριν την έκρηξη που διέλυσε αυτοκίνητα και σπίτια στην Καλλιθέα - Δείτε βίντεο

Ο Νίκος Δένδιας στην φρεγάτα Υδρα που βρίσκεται στην Ερυθρά Θάλασσα


Νέα ντοκουμέντα από τη δράση μελών της συμμορίας που νόθευε καύσιμα και ποτά - Μεταφέρουν διαλύτες σε αποθήκη στον Ασπρόπυργο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης