Wall Street: Νέα ρεκόρ για S&P 500 και Nasdaq μετά τις δηλώσεις Πάουελ για τα επιτόκια

Wall Street: Νέα ρεκόρ για S&P 500 και Nasdaq μετά τις δηλώσεις Πάουελ για τα επιτόκια

«Η Fed δεν απέχει πολύ από το να αποκτήσει την εμπιστοσύνη που χρειάζεται σε ό,τι αφορά την πορεία του πληθωρισμού, ώστε να ξεκινήσει τις μειώσεις των επιτοκίων», δήλωσε ο Τζερόμ Πάουελ

15592531
Νέα ρεκόρ σημειώθηκαν την Πέμπτη στη Wall Street, με τους S&P 500 και Nasdaq να φτάνουν σε νέο υψηλό λαμβάνοντας ώθηση από τις μετοχές του κλάδου της τεχνολογίας και εν μέσω νέων προσδοκιών για την αποκλιμάκωση του πληθωρισμού.

Παράλληλα, οι επενδυτές αποτιμούν τις καινούργιες δηλώσεις του Τζερόμ Πάουελ, ο οποίος μιλώντας και σήμερα στο Κογκρέσο ανέφερε ότι η Fed δεν απέχει πολύ από το να αποκτήσει την εμπιστοσύνη που χρειάζεται σε ό,τι αφορά την πορεία του πληθωρισμού, ώστε να ξεκινήσει τις μειώσεις των επιτοκίων.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός Dow Jones κέρδισε 0,34% κλείνοντας στις 38.791 μονάδες, ο S&P 500 διευρύνθηκε 1,03% στις 5.157 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq κατέγραψε άνοδο 1,51% στις 16.273 μονάδες.

Οι μετοχές των εταιρειών πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών οδήγησαν τον δείκτη βαρόμετρο σε νέο υψηλό, ενώ την καλύτερη επίδοση της μέρας σημείωσε η Intel με άνοδο 3,68%. Η Nvidia με άνοδο 4,47% ώθησε τον Nasdaq ξανά σε ρεκόρ, ενώ στο -0,07% έκλεισε η Apple, η οποία όμως ενδοσυνεδριακά βρέθηκε σε θετικό έδαφος έπειτα από έξι μέρες πτώσης.

Κλείσιμο
Παρά την αρνητική έναρξη της εβδομάδας, ο S&P 500 ενισχύεται 0,4% σε επίπεδο εβδομάδας, ο τεχνολογικός δείκτης είναι σχεδόν αμετάβλητος, ενώ ο Dow υποχωρεί 0,6%. Σύμφωνα με τη Wolfe Research το τεχνολογικό ράλι αναμένεται να συνεχιστεί, με την Nvidia να κερδίζει 11% σε επίπεδο εβδομάδας και 85,5% σε ετήσια βάση, καθώς η φρενίτιδα για την τεχνητή νοημοσύνη συνεχίζεται αμείωτη.

Το επενδυτικό κλίμα την Πέμπτη ενισχύθηκε μετά τη συνεδρίαση της ΕΚΤ, η οποία για το 2024 βλέπει χαμηλότερο πληθωρισμό 2,4%, επισημαίνοντας όμως ότι οι πιέσεις παραμένουν υψηλές. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα άφησε αμεταβλητα τα βασικά επιτόκια για τέταρτη συνεχή φορά, έπειτα από δέκα διαδοχικές αυξήσεις, γεγονός που αποτελεί θετική ένδειξη σε ό,τι αφορά την πορεία του πληθωρισμού.

Η ανακοίνωση της ΕΚΤ ακολούθησε τις νέες δηλώσεις του Τζερόμ Πάουελ, ο οποίος μιλώντας ενώπιον της Επιτροπής Τραπεζών της Γερουσίας στο Κογκρέσο ανέφερε ότι η Fed θα ξεκινήσει τις μειώσεις των επιτοκίων την κατάλληλη στιγμή, δηλαδή όταν ο πληθωρισμός θα βρίσκεται στο σωστό επίπεδο.

«Αν αυτό που αναμένουμε και αυτό που βλέπουμε -συνεχιζόμενη ισχυρή ανάπτυξη, ισχυρή αγορά εργασίας, πρόοδος στη μείωση του πληθωρισμού- και αν η αμερικανική οικονομία εξελιχθεί σε αυτήν την πορεία, πιστεύουμε ότι η διαδικασία προσεκτικής άρσης της περιοριστικής πολιτικής θα μπορεί να ξεκινήσει κατά τη διάρκεια του έτους», είπε ο πρόεδρος της Fed. «Η αγορά το περίμενε -και επιτέλους το ακούει από τους αξιωματούχους της Fed», δήλωσε στο CNBC ο Adam Turnquist της LPL Financial σχολιάζοντας τις δηλώσεις Πάουελ και υπογραμμίζοντας ότι αυτές «ενισχύουν την πεποίθηση ότι έρχονται μειώσεις επιτοκίων».

Διαβάστε περισσότερα οικονομικά νέα στο Newmoney.gr


Ειδήσεις σήμερα:

Τσικνοπέμπτη: «Πήραν φωτιά» οι ψησταριές, τσικνίζουν και στη Βαρβάκειο - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Θεσσαλονίκη: 28χρονη κατήγγειλε ότι ο σύζυγός της τη βίαζε επί δύο χρόνια

Κέιτ Μίντλετον: «Είναι στα καλύτερα χέρια, θα επιστρέψει» - Ο θείος της Μίντλετον μίλησε στο Big Brother για την πριγκίπισσα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης