Ισλανδία: Έκρηξη ηφαιστείου στα νοτιοδυτικά – Δείτε live

Ισλανδία: Έκρηξη ηφαιστείου στα νοτιοδυτικά – Δείτε live

Το ηφαίστειο εκτοξεύει λάβα από ρωγμή τριών χιλιομέτρων βόρεια του Γκρίνταβικ – Πριν την έκρηξη σημειώθηκε έντονη σεισμική δραστηριότητα

volcano1
Την έκρηξη ηφαιστείου στο νοτιοδυτικό τμήμα της Ισλανδίας ανακοίνωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία της χώρας.

Το ηφαίστειο Sylingarfell ξεκίνησε να εκρήγνυται στις 6 το πρωί (τοπική ώρα) μετά από έντονη έκρηξη σεισμικής δραστηριότητας και εκτοξεύει λάβα από ρωγμή τριών χιλιομέτρων βόρεια της πόλης Γκρίνταβικ, περίπου 4.000 κατοίκων.

Reykjanes multiview - Live from Iceland


Κλείσιμο
Σύμφωνα με το Μετεωρολογικό γραφείο, η έκρηξη βρίσκεται περίπου στο ίδιο σημείο με την προηγούμενη, που είχε γίνει τον Δεκέμβριο.

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κάποια διαταραχή στις εναέριες μεταφορές. Το ιδιαίτερα δημοφιλές στους τουρίστες ιαματικό λουτρό Blue Lagoon που είναι και ένα από τα μεγαλύτερα τουριστικά αξιοθέατα της Ισλανδίας, έκλεισε όταν ξεκίνησε η έκρηξη και οι επισκέπτες απομακρύνθηκαν σε ξενοδοχεία, σύμφωνα με τον εθνικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα της Ισλανδίας RUV.

Grindavík eruption  - Þorbjörn




Η Ισλανδία, που βρίσκεται πάνω από ένα ηφαιστειακό θερμό σημείο στον Βόρειο Ατλαντικό, έχει κατά μέσο όρο μία έκρηξη ξάθε τέσσερα με πέντε χρόνια. Το 2010, η έκρηξη του ηφαιστείου Eyjafjallajokull, είχε προκαλέσει εκτεταμένο κλείσιμο του εναέριου χώρου πάνω από την Ευρώπη, καθώς εκτόξευε τεράστια σύννεφα τέφρας.




Ειδήσεις σήμερα:

Μαρτυρία για τη δολοφονία του Γιαλιά στην Μάνδρα: Δεν ήταν μαζί του ο σωματοφύλακας που είχε

Γιατί τα αεροπλάνα δεν πετούν πάνω από το Θιβέτ

Ο Hayate και το Big Brother ψυχών: O «αρχηγός», τα AMEA και οι βασανισμένες υπάρξεις που συνέθεσαν ένα reality εξευτελισμών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης