Ο Τζον Ποντέστα θα αντικαταστήσει τον Τζον Κέρι στη θέση του ειδικού απεσταλμένου για το Κλίμα

Ο Τζον Ποντέστα θα αντικαταστήσει τον Τζον Κέρι στη θέση του ειδικού απεσταλμένου για το Κλίμα

Πιστώνεται με τη διαμεσολάβηση για την επίτευξη διεθνούς συμφωνίας στο Ντουμπάι, τον περασμένο Δεκέμβριο, για τη μετάβαση από τα ορυκτά καύσιμα

john_podesta
Ο Τζον Ποντέστα, ανώτερος σύμβουλος του Λευκού Οίκου, θα αντικαταστήσει τον Τζον Κέρι στη θέση του ειδικού απεσταλμένου των ΗΠΑ για την κλιματική αλλαγή, ανέφερε η Washington Post.

Ο Κέρι ανακοίνωσε προ ημερών ότι θα παραιτηθεί από τα καθήκοντά του σε σχέση με την κλιματική κρίση προκειμένου να εργαστεί στην εκστρατεία επανεκλογής του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν.

Είχε παραμείνει στη θέση τρία χρόνια. Πιστώνεται μεταξύ άλλων με τη διαμεσολάβηση για την επίτευξη διεθνούς συμφωνίας στο Ντουμπάι για τη μετάβαση από τα ορυκτά καύσιμα.

Ο 80χρονος πλέον Κέρι ενημέρωσε το επιτελείο του για την απόφασή του, αφού μίλησε με τον Μπάιντεν, είχε αναφέρει στο Reuters πηγή με γνώση της κατάστασης.

Κλείσιμο
Ως υπουργός Εξωτερικών υπό τον Μπαράκ Ομπάμα ο Κέρι βοήθησε επίσης στη διαμεσολάβηση για τη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα το 2015, στην οποία τα έθνη δεσμεύτηκαν να λάβουν μέτρα για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής. Είχε υπάρξει γερουσιαστής των Δημοκρατικών στη Μασαχουσέτη και ήταν υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές του 2004, στις οποίες έχασε από τον Τζορτζ Μπους.


Ειδήσεις σήμερα:

Κολωνός: Ζευγάρι παλεύει σώμα με σώμα με διαρρήκτες που μπήκαν στην πολυκατοικία χρησιμοποιώντας ένα τραπουλόχαρτο - Βίντεο

Υεμένη: Οι Χούτι κάνουν πόλεμο και στα social media - Μυστικό τους όπλο ένας 19χρονος influencer του TikTok και του Instagram

Νέα Υόρκη: Αθώος δηλώνει ο ένας εκ των δύο ομογενών που κατηγορούνται για τρομοκρατία - Τα όπλα-φαντάσματα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης