ΗΠΑ: Αποχωρεί από την κυβέρνηση Μπάιντεν ο Τζον Κέρι

ΗΠΑ: Αποχωρεί από την κυβέρνηση Μπάιντεν ο Τζον Κέρι

Ο Κέρι εκτελούσε μέχρι πρότινος χρέη ειδικού απεσταλμένου για το Κλίμα - Στο παρελθόν διετέλεσε υπουργός Εξωτερικών επί προεδρίας Ομπάμα

kerry
Τη θέση του ως ειδικός απεσταλμένος της κυβέρνησης Μπάιντεν για το κλίμα εγκαταλείπει ο πρώην γερουσιαστής και υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι μετά από τρία χρόνια, όπως δήλωσαν το Σάββατο δύο κυβερνητικές πηγές.

Η απόφαση του 80χρονου Κέρι - ο οποίος θα βοηθήσει την εκστρατεία επανεκλογής του Μπάιντεν - προκύπτει ένα μήνα τη διαμεσολάβησή του για την επίυευξη μιας διεθνούς συμφωνίας στο Ντουμπάι για τη μετάβαση από τα ορυκτά καύσιμα.

Ο Κέρι ενημέρωσε το Σάββατο το επιτελείο του για την απόφασή του, αφού μίλησε με τον Μπάιντεν την Τετάρτη, δήλωσε στο Reuters μία από τις πηγές που γνωρίζουν την κατάσταση. Η κυβέρνηση δεν έχει λάβει καμία απόφαση σχετικά με το ποιος μπορεί να επιλεγεί για να αντικαταστήσει τον Κέρι, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Ο Κέρι, ως υπουργός Εξωτερικών υπό τον Δημοκρατικό πρώην πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, βοήθησε επίσης στη διαμεσολάβηση για τη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα το 2015, στην οποία τα έθνη δεσμεύτηκαν να λάβουν μέτρα για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής. Ο Κέρι διετέλεσε προηγουμένως γερουσιαστής των Δημοκρατικών στη Μασαχουσέτη και ήταν υποψήφιος του κόμματός του για τις προεδρικές εκλογές του 2004, χάνοντας από τον Ρεπουμπλικανό εν ενεργεία Τζορτζ Μπους.

Ειδήσεις σήμερα:

Δολοφονία 41χρονης στη Θεσσαλονίκη: «Αν ήμουν στο Τμήμα θα τον σκότωνα» λέει η μητέρα του 39χρονου

Κύκλωμα μαστροπείας: Στο μικροσκόπιο ο ρόλος της 25χρονης «Έλενας»

Έγραψε ιστορία η κοπέλα του Βεζένκοβ - Με σουτ της έστειλε την εθνική πόλο της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες - Βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης