WSJ: Γιατί οι γυναίκες κυκλοφορούν τον φετινό χειμώνα χωρίς παντελόνια - Η νέα τάση που κάνει θραύση

WSJ: Γιατί οι γυναίκες κυκλοφορούν τον φετινό χειμώνα χωρίς παντελόνια - Η νέα τάση που κάνει θραύση

Το πρώτο «it girl» που έβγαλε το παντελόνι της ποζάροντας με άνεση στον φακό, ήταν το μοντέλο Εdie Sedgwick

panteloni-
Από τις πασαρέλες μέχρι τα παντοπωλεία και τις πλατείες, πολλές νεαρές γυναίκες σε ΗΠΑ και Βρετανία υιοθετούν μία νέα τάση ακολουθώντας τις προτάσεις διάσημων οίκων μόδας: «Όχι στα παντελόνια».

Και εννοείται ότι τα πόδια των γυναικών που το τολμούν αυτό, είναι εκτεθειμένα, σε κοινή θέα με ή χωρίς καλσόν, όπως χαρακτηριστικά γράφει η αμερικανική εφημερίδα «Wall Street Journal».

Το πρώτο «it girl» που έβγαλε το παντελόνι της ποζάροντας με άνεση στον φακό, ήταν το μοντέλο Εdie Sedgwick. Το 1965, το περιοδικό «Life» έγραψε ότι η μούσα του Warhol «έκανε τα πάντα για τα μαύρα καλσόν από οποιονδήποτε άλλο μετά τον Hamlet».

Το μοντέλο Εdie Sedgwick:



Η Sedgwick μπορεί να επαίρεται ότι το ντύσιμό της σε δημόσιους χώρους χωρίς παντελόνι κάνει θραύση εντός κι εκτός πασαρέλας.



Ωστόσο, σχεδιαστές από την παριζιάνικη εταιρεία Coperni έως την Ferragamo, τον οίκο μόδας της Victoria Beckham έως τον Valentino, δείχνουν σε πρώτη φάση τα μοντέλα τους να κάνουν πασαρέλα φορώντας πολλά ρούχα από πάνω, ενώ κάτω από τα παλτό, τα πόδια είναι γυμνά. Ή στην καλύτερη περίπτωση, ημίγυμνα.

Κλείσιμο
Εφόσον το παντελόνι πάει για φέτος- τουλάχιστον-...περίπατο, η Βρετανίδα ηθοποιός Εmma Korrn φόρεσε εσώρουχα «Miu Miu» με ασορτί ζακέτα στο Φεστιβάλ της Βενετίας.

Η Βρετανίδα ηθοποιός Εmma Korrn στο Φεστιβάλ της Βενετίας:



Ακόμη κι όταν ο υδράργυρος ολισθαίνει επικίνδυνα, το μοντέλο Hailey Bieber εμφανίστηκε με ένα δερμάτινο μπουφάν απολαμβάνοντας μια βόλτα στη Νέα Υόρκη με τα πόδια έξω.



«Ακούστε, μισώ τα παντελόνια», λέει χωρίς περιστροφές η Beverly Nguyen, μια στυλίστρια από τη Νέα Υόρκη και ιδρύτρια του καταστήματος οικιακών ειδών Beverly's - γνωστή, κατά γενική ομολογία, για την γενναιότητά της στο ντύσιμο.

Σ' ένα πρόσφατο δείπνο στο σπίτι της, επέλεξε ένα ντύσιμο με την διάσημη υπογραφή του οίκου Bottega Veneta που φορούσε η Kendall Jenner στο Λος Άντζελες το 2022: ναυτικό πουλόβερ, μαύρο καλσόν και ψηλοτάκουνα του ιδίου χρώματος.

Η στυλίστρια Νguyen θεωρεί ότι η ενδυματολογική εμφάνιση λειτουργεί καλύτερα όταν συνδυάζει κανείς στυλιστικά μία εμφάνιση γραφείου στο επάνω μέρος και στο κάτω (μέρος), κάτι που να παραπέμπει σε πάρτι. Η ίδια πάντως σκέφτεται έξω από τα όρια των ενδυματολογικών κωδίκων.

«Είναι σίγουρα μία ενέργεια να εγκαταλείψουνε τα παντελόνια», λέει, αλλά δεν πιστεύει ότι είναι τόσο παράξενο, ειδικά από τη στιγμή που μάρκες όπως η Miu Miu ακολουθούν αυτή την τάση. Κανείς δεν τη ρώτησε: «Τι έγινε με το παντελόνι σου;».

andriolatou
Η Κλέλια Ανδριολάτου υιοθέτησε το «no pants» trend στο Λονδίνο


Miu Miu, το brand της ιταλικής εταιρείας πολυτελών ειδών Prada

Η Miu Miu, το brand της ιταλικής εταιρείας πολυτελών ειδών Prada, υπήρξε πρωτοπόρος αυτού του στυλ από τότε που έστειλε την Kate Moss στην πασαρέλα με μαγιό, το 1996.

Τα τελευταία χρόνια, η σχεδιάστρια της εταιρείας Miuccia Prada φλέρταρε με τις φούστες που γίνονται τόσο αέρινες σε βαθμό που κοντεύουν να εξαφανιστούν με mini-kilt και μία διαφανή pencil φούστα με πουά.

Για την άνοιξη, το διάσημο brand επέστρεψε στις ρίζες της δεκαετίας του '90, κάνοντας πολλές εμφανίσεις με εσώρουχα σε στυλ αγοριού και γυμνά πόδια...

Η Clare Vivier, σχεδιάστρια από το Λος Άντζελες και ιδρύτρια του brand για αξεσουάρ «Clare V», εμπνεύστηκε επίσης από τη Miu Miu, η οποία, όπως λέει, «χτύπησε ένα πολιτισμικό νεύρο».

Έτσι, όταν ετοιμαζόταν για ένα πάρτι, φόρεσε ένα καινούργιο ζευγάρι φλατ παπούτσια Mary Jane, ένα oversize φούτερ με κουκούλα κι ένα σακάκι. Όπως υποστηρίζει, η Vivier δεν ήταν η μόνη στο πάρτι που είχε αφήσει το παντελόνι της στο... σπίτι.

«Υπάρχει μια ιδιοτροπία για την εμφάνιση, έλλειψη του τι σημαίνει πολύτιμο», υποστηρίζει η Leandra Medine Cohen.

Η αρχισυντάκτρια του περιοδικού Glamour Samantha Barry:



Η Νεοϋορκέζα συγγραφέας έχει φορέσει αρκετά ρούχα χωρίς παντελόνι πρόσφατα: Ένα διακοσμημένο σακάκι πάνω από ένα ζιβάγκο και ένα διάφανο καλσόν. Ένα λευκό μπλουζάκι με λαιμόκοψη και funky ζώνη όπως επίσης και κάλτσες με πουά. Ένα φαρδύ γκρι πουλόβερ χωμένο μέσα σε αστραφτερό καλσόν Calzedonia.

Το στυλ χωρίς παντελόνι απαιτεί περισσότερο θάρρος παρά προσπάθεια. Όσοι το τολμούν, δεν είναι αδιάφοροι για την εμφάνισή τους, ούτε θέλουν να παραπλανούν τους γύρω τους.



«Κι όμως, αυτό το ντύσιμο εξακολουθεί να αποπνέει αυτή την αίσθηση της ημιτελούς δουλειάς», λέει χαρακτηριστικά η Cohen. «Μου αρέσει η εμφάνιση αυτή», επισημαίνει η στυλίστρια των Παρισίων Ondine Azoulay, «αλλά όχι για την καθημερινότητα».

Όταν ασχολείσαι με μοντέλα για εμφανίσεις χωρίς παντελόνι σε περιοδικά, αυτό είναι μια «φαντασία», λέει. Αλλά έξω στον δρόμο, είναι περίεργο. «Μπορείς να φανταστείς, όλοι να αρχίσουν να περπατούν στον δρόμο με τα εσώρουχα;», διερωτάται...

«Δεν προσπαθώ να μπω στη συναγωγή που βρίσκεται δίπλα στο σχολείο των παιδιών μου με ένα μόνο καλσόν», υπογραμμίζει από την πλευρά της η μητέρα δύο κοριτσιών, Medine Cohen.

Ειδήσεις σήμερα:

Μεσολόγγι: Η φωτογραφία – ντοκουμέντο που αποδομεί τα λεγόμενα του κρεοπώλη για το δρομολόγιό του

Καιρός: Νέο κύμα κακοκαιρίας από την Κυριακή - Για παντουρκικό χιονιά στην Ελλάδα και χειμωνιάτικη φωτοβολίδα μιλούν οι μετεωρολόγοι

Θεσσαλονίκη: Η ληστεία δύο ανηλίκων σε κατάστημα ψιλικών στη Θεσσαλονίκη - Βίντεο ντοκουμέντο
 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης