Γάζα: Σε 12 αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών από πλήγματα σε δομή του ΟΗΕ στη Χαν Γιούνις

Γάζα: Σε 12 αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών από πλήγματα σε δομή του ΟΗΕ στη Χαν Γιούνις

Χθες, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, δύο άρματα έπληξαν κέντρο εκπαίδευσης του ΟΗΕ που είχε μετατραπεί σε καταφύγιο από την αρχή του πολέμου

un_gaza
Ο απολογισμός από τα πλήγματα σε δομή της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA) στη Χαν Γιούνις, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, αυξήθηκε σε 12 νεκρούς, όπως ανακοίνωσε σήμερα η υπηρεσία αυτή.

«Δώδεκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πάνω από 75 τραυματίστηκαν, 15 εκ των οποίων είναι σε κρίσιμη κατάσταση», δήλωσε ο Τόμας Γουάιτ, επικεφαλής της UNRWA στη Γάζα, σε ανακοίνωση.



Χθες, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, δύο άρματα έπληξαν κέντρο εκπαίδευσης της UNRWA που είχε μετατραπεί σε καταφύγιο από την αρχή του πολέμου, όπου έχουν καταφύγει χιλιάδες εκτοπισμένοι.

Ο επικεφαλής της UNRWA Φιλίπ Λαζαρινί δήλωσε ότι ο βομβαρδισμός αυτός αποτελεί ένδειξη «κατάφωρης παραβίασης των βασικών κανόνων του πολέμου». Τα κτίρια ήταν ξεκάθαρα δηλωμένα ως δομές του ΟΗΕ και οι συντεταγμένες τους είχαν γνωστοποιηθεί στις ισραηλινές αρχές, πρόσθεσε ο ίδιος.



Ο ισραηλινός στρατός από την πλευρά του δήλωσε ότι «είναι σε εξέλιξη εις βάθος έρευνα των επιχειρήσεων των δυνάμεων που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση», χωρίς να αποκλείεται η πιθανότητα χτυπήματος από τη Χαμάς.

Ειδήσεις σήμερα:

Ξεψαχνίζουν και τους «δωρητές» στον γάμο της Ελέτσι: Ποιοι είναι εκτεθειμένοι στους ελέγχους

Ιερώνυμος: Η Εκκλησία θα περιμένει τα παιδιά ομόφυλων ζευγαριών να αποφασίσουν αν θα βαπτιστούν όταν μεγαλώσουν


Μεταφέρθηκε στο ψυχιατρείο του Κορυδαλλού με τάσεις αυτοκτονίας ο κρεοπώλης από το Μεσολόγγι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης