Λιβύη: Ξεκινούν οι εξαγωγές αργού πετρελαίου

Λιβύη: Ξεκινούν οι εξαγωγές αργού πετρελαίου

Η Λιβύη θα ξεκινήσει τις εξαγωγές αργού πετρελαίου από το ανατολικό λιμάνι του Τομπρούκ τις επόμενες δέκα ημέρες και αναμένεται να είναι σε θέση να παράγει 1 εκατομμύριο βαρέλια την ημέρα μέσα σε έξι μήνες, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Εθνικής Εταιρείας Πετρελαίου (NOC) Νούρι Μπερούιν.

Λιβύη: Ξεκινούν οι εξαγωγές αργού πετρελαίου
Η Λιβύη θα ξεκινήσει τις εξαγωγές αργού πετρελαίου από το ανατολικό λιμάνι του Τομπρούκ τις επόμενες δέκα ημέρες και αναμένεται να είναι σε θέση να παράγει 1 εκατομμύριο βαρέλια την ημέρα μέσα σε έξι μήνες, όπως δήλωσε σήμερα, Tετάρτη, ο πρόεδρος της Εθνικής Εταιρείας Πετρελαίου (NOC) Νούρι Μπερούιν στο Ρόιτερς.

Η πετρελαϊκή εταιρεία Agogo, με έδρα τη Βεγγάζη, είχε επιβεβαιώσει τη Δευτέρα ότι έχει ξεκινήσει την εξόρυξη πετρελαίου από την πετρελαιοπηγή στην ανατολική περιοχή Σάριρ λίγο νωρίτερα από την προγραμματισμένη ημερομηνία που είχε αρχικά οριστεί για τις 15 Σεπτεμβρίου.

Κλείσιμο
«Αναμένουμε να έχουμε αρκετό πετρέλαιο για την εξαγωγή 1 εκατομμυρίου βαρελιών από το Τομπρούκ μέσα στις επόμενες οκτώ με δέκα ημέρες», δήλωσε ο Μπερούιν σε συνέντευξή του από τη Βεγγάζη.

Ο Μπερούιν πρόσθεσε ότι αυτή τη στιγμή μόνο η πετρελαιοπηγή στη Σάριρ κάνει εξορύξεις, όμως η χώρα αναμένεται να καταφέρει να παράγει 800.000 με 1 εκατομμύριο βαρέλια πετρελαίου ημερησίως μέσα σε έξι μήνες.

«Το πρόβλημά μας είναι ο εξοπλισμός και όχι η παραγωγή. Εχουμε δημιουργήσει μία ομάδα αντιμετώπισης κρίσεων για την ασφάλεια και τη συντήρηση. Θα χρειαστούν εκατοντάδες εκατομμύρια για να αποκαταστήσουμε όλες τις ζημιές, όχι δισεκατομμύρια», υπογράμμισε επισημαίνοντας ότι η NOC διεξάγει επιθεώρηση όλων των ζημιών.

Στο μεταξύ η Μαδρίτη έλαβε το πράσινο φως από τον ΟΗΕ για να αποδεσμεύσει 350 εκατομμύρια ευρώ από λιβυκούς πόρους τα οποία έθεσε στη διάθεση του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου για ανθρωπιστικούς σκοπούς, όπως ανακοίνωσε σήμερα το ισπανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης