Χρηματιστήριο Αθηνών: Οριακές μεταβολές – Σε απόσταση βολής οι 1.500 μονάδες

Χρηματιστήριο Αθηνών: Οριακές μεταβολές – Σε απόσταση βολής οι 1.500 μονάδες

Πρώτος στόχος η παραμονή πάνω από τις 1.470 μονάδες

Xrimatistirio_ekso
«Κατεβάζουν» ταχύτητα σήμερα (9/5) οι επενδυτές στο Χρηματιστήριο Αθηνών, έπειτα από μία εντυπωσιακή συνεδρίαση που οδήγησε τον Γενικό Δείκτη σε νέο υψηλό 13 ετών.

Ο ΓΔ υποχωρεί κατά 0,13% στις 1.471,60 μονάδες, κινούμενος σε ένα εύρος περίπου έξι μονάδων και συγκεκριμένα μεταξύ των 1.470,03 (χαμηλό ημέρας) και των 1.476,34 μονάδων (υψηλό ημέρας). Πρώτος στόχος η παραμονή πάνω από το πρόσφατο κεκτημένο των 1.470 μονάδων και μετέπειτα η προσέγγιση των 1.500 μονάδων.

Οι αγοραστές επέστρεψαν δυναμικά στην πρώτη μεταπασχαλινή συνεδρίαση, η οποία συνοδεύθηκε από πολυετή και ιστορικά υψηλά για τους βασικούς δείκτες και για μετοχές με βαρύτητα στο ταμπλό. Κι αυτό διότι οι traders έσπευσαν να καλύψουν το «κενό» που δημιούργησαν οι αργίες και «έτρεξαν» να προλάβουν το… τρένο της ανόδου των διεθνών αγορών.

Ο ούριος άνεμος που πνέει στα χρηματιστήρια του εξωτερικού, σε συνδυασμό με τα ικανοποιητικά αποτελέσματα των εισηγμένων και τις συνεχείς αναβαθμίσεις των τιμών-στόχων για τις μετοχές, ανοίγουν την όρεξη για την κατάκτηση νέων κορυφών, όπως οι 1.500 μονάδες.

Κλείσιμο
Στο ξεκίνημα της συνεδρίασης της Πέμπτης, η μετοχή της Jumbo καταγράφει ισχυρές απώλειες, καθώς οι πωλητές σπεύδουν να καλύψουν το discount που δημιουργήθηκε από το placement για το 3% της εισηγμένης. Η διάθεση συνολικά 4 εκατ. μετοχών έγινε στα 27,2 ευρώ, ενώ μία μέρα νωρίτερα ο τίτλος είχε «χτυπήσει» νέο ιστορικό υψηλό, στα 30 ευρώ. Σήμερα, η Jumbo διαπραγματεύεται στο -6,5% και τα 28 ευρώ.

Διαβάστε αναλυτικάστο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα

Γιατί οι Κινέζοι χάκερ κλέβουν προσωπικά δεδομένα - Πού μπορούν να χρησιμοποιηθούν

H Μις Ισραήλ πήγε με πλακάτ «είμαι στρατιώτης των IDF» σε πάρκο στη Νέα Υόρκη και την απείλησαν με μαχαίρι - Δείτε βίντεο

Η πορεία του εμβολίου της AstraZeneca μέχρι την απόσυρσή του - Τι λένε οι ειδικοί και τι υποστηρίζει η εταιρεία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης