Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρωσικά αντίποινα για το Μπέλγκοροντ με επίθεση στο Χάρκοβο

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρωσικά αντίποινα για το Μπέλγκοροντ με επίθεση στο Χάρκοβο

Τουλάχιστον οκτώ τραυματίες - Χτυπήθηκαν ιατρικό κτίριο όπως και καταστήματα στο Χάρκοβο

harkovo-m
«Τίποτα δεν θα μείνει ατιμώρητο» δήλωσε η Μόσχα μετά την ουκρανική επίθεση στο Μπέλγκοροντ και πραγματοποίησε ευρείας κλίμακας χτυπήματαστο Χάρκοβο. Από τη ρωσική επίθεση επλήγη ιατρικό ίδρυμα, ξενοδοχείο και άλλοι μη στρατιωτικοί στόχοι προκαλώντας τον τραυματισμό τουλάχιστον οκτώ ανθρώπων, ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της περιφέρειας Ολεγκ Σινεχούμποφ στο Telegram.


Κλείσιμο

«Οι κατοχικές δυνάμεις έπληξαν στον κεντρικό τομέα του Χάρκοβο…χτύπησαν αποκλειστικά μη στρατιωτικές υποδομές. Σε αυτές περιλαμβάνονται ένα ιατρικό ίδρυμα, συγκροτήματα κατοικιών, καταστήματα και δημόσιοι χώροι», έγραψε ο κυβερνήτης διευκρινίζοντας ότι η ρωσική επίθεση περιλάμβανε έξι πλήγματα.



Τοπικά τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν εικόνες από το Kharkiv Palace Hotel στο κέντρο της πόλης που έχει υποστεί ζημιές.

Τουλάχιστον 18 νεκροί από ουκρανική επίθεση στο Μπέλγκοροντ

Η Μόσχα κατηγόρησε νωρίτερα τον ουκρανικό στρατό για  επίθεση που στοίχισε τη ζωή σε 18 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων δύο παιδιά, και προκάλεσε τον τραυματισμό άλλων 111 στο Μπέλγκοροντ, ρωσική πόλη κοντά στα ρωσοουκρανικά σύνορα, την επομένη των μαζικών ρωσικών πληγμάτων που στοίχισαν τη ζωή σε 39 ανθρώπους στην Ουκρανία.

Σε εικόνες που δημοσιοποιήθηκαν μέσω του Ίντερνετ φαίνονται αυτοκίνητα να καίγονται, πολυκατοικίες με σπασμένους τους υαλοπίνακες των παραθύρων, καθώς και στήλες μαύρου καπνού να υψώνονται από μερικά κτίρια. Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν «ενημερώθηκε» για την επίθεση αυτή σε «συνοικίες κατοικιών» της πόλης, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας διαβεβαίωσε πως η φονική επίθεση στο Μπέλγκοροντ δεν θα μείνει «ατιμώρητη» και επέρριψε την ευθύνη στον ουκρανικό στρατό.

«Αυτή η επίθεση δεν θα μείνει ατιμώρητη», δήλωσε το υπουργείο μέσω της Telegram διαβεβαιώνοντας πως κατάφερε να αναχαιτίσει δύο πυραύλους και «τις περισσότερες» από τις ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν εναντίον της πόλης.

Το Κίεβο δεν έχει ακόμα αντιδράσει στις ρωσικές κατηγορίες.

Νωρίτερα ο κυβερνήτης της περιφέρειας του Μπέλγκοροντ Βιατσεσλάβ Γκλάντκοφ είχε αναφέρει το θάνατο δύο παιδιών από ουκρανικό πλήγμα στην περιφερειακή πρωτεύουσα.

Οι αρχές δεν διευκρίνισαν αν τα θύματα αυτά περιλαμβάνονται στον απολογισμό που ανακοινώθηκε από το υπουργείο ή αν πρόκειται για διαφορετικά πλήγματα.

Από την πλευρά του, ο κυβερνήτης της ρωσικής μεθοριακής περιφέρειας του Μπριάνσκ, ο Αλεξάντρ Μπογκομάζ, είχε δηλώσει πως από ουκρανική επίθεση σκοτώθηκε «ένα παιδί γεννημένο το 2014».

Ειδήσεις σήμερα

Θεσσαλονίκη: «Είδα τον φίλο μου στο πάτωμα, γεμάτο αίματα» - Η κατάθεση του κουμπάρου του 32χρονου

Απελπισία για 30.000 επιβάτες του Eurostar – Έμειναν αποκλεισμένοι στο Λονδίνο όταν πλημμύρισαν τα τούνελ του τρένου

Ταυτοποιήθηκε δίδυμο αλλοδαπών που έκλεβε επί έξι χρόνια το ίδιο αγρόκτημα σε χωριό του Ξυλοκάστρου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης