Περού: Αστυνομικός ντυμένος Άγιος Βασίλης συνέλαβε μια συμμορία διακίνησης ναρκωτικών - Δείτε βίντεο
Στην επιχείρηση των αρχών συνελήφθησαν δύο άνδρες, ο ένας εκ των οποίων είχε το παρατσούκλι «Γκριντς» - Κατασχέθηκαν εκατοντάδες δέματα με κρακ και μαριχουάνα
Μια ομάδα Περουβιανών αστυνομικών, ένας εκ των οποίων είχε μεταμφιεστεί σε Άι Βασίλη για να περνάει «απαρατήρητος», εξάρθρωσε μια συμμορία διακινητών ναρκωτικών σε μια πόλη στα βόρεια της Λίμας.
Εδώ και αρκετό καιρό, η αστυνομία συχνά αποσπά την προσοχή ύποπτων εγκληματιών με μεταμφιέσεις και επιχειρήσεις που πραγματοποιεί σε ειδικές ημερομηνίες. Σε αυτήν την περίπτωση, ένας πράκτορας ντυμένος με την παραδοσιακή στολή του Άγιου Βασίλη ήταν υπεύθυνος για το σπάσιμο της πόρτας του σπιτιού που έγινε έφοδος με ένα μεγάλο σφυρί και τη σύλληψη ενός από τους υπόπτους.
Οι αστυνομικοί αιφνιδίασαν τους δύο άνδρες που πωλούσαν κρακ και μαριχουάνα σε ένα σπίτι στο Ουαράλ. Ένας από αυτούς που συνελήφθησαν, ο Jhordan Carhuachin Valencia, 32 ετών, παρουσιάστηκε στον Τύπο με το ψευδώνυμο "Γκριντς", όπως ο δημοφιλής χαρακτήρας από τα βιβλία του Δρ. Σους. Ο άλλος από τους συλληφθέντες, ο Luis David Cordova Ramírez, 25 ετών, γνωστός ως "Πανετόνε", όπως το ιταλικό κέικ, παραδέχτηκε ότι ήταν μέλος της εγκληματικής οργάνωσης.
«Ντύθηκε Άγιος Βασίλης για να περάσει απαρατήρητος σε αυτήν την επικίνδυνη συνοικία. Δεν μπήκε από την καμινάδα αλλά από την πόρτα», είπε στους δημοσιογράφους ο συνταγματάρχης Βάλτερ Παλομίνο, ο επικεφαλής της μονάδας δίωξης ναρκωτικών της Περουβιανής Αστυνομίας. «Η στρατηγική μας στέφθηκε από επιτυχία», πρόσθεσε.
Συνολικά, κατασχέθηκαν 600 περιτυλίγματα πάστας κοκαΐνης, 159 σακούλες μαριχουάνας και άλλες 31 σακούλες υδροχλωρικής κοκαΐνης, η αξία των οποίων δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί.
Με την PrimaDonna Aromatic της De’Longhi απολαμβάνουμε το ζεστό ή κρύο ρόφημά μας στο χώρο μας, από τον κόκκο στο φλιτζάνι, όπως ακριβώς θα το κάναμε στα πιο premium café του κόσμου
Την έκθεση υπογράφει ο διεθνώς αναγνωρισμένος φωτογράφος, Τάσος Βρεττός, ο οποίος μέσα από τον φακό του αποτυπώνει τη σύνδεση της βιομηχανίας με την τέχνη, αναδεικνύοντας τις αθέατες διαδρομές της ελληνικής μεταλλουργίας