Σερβία: Ευρεία νίκη για το κόμμα του Βούτσιτς στις βουλευτικές εκλογές

Σερβία: Ευρεία νίκη για το κόμμα του Βούτσιτς στις βουλευτικές εκλογές

Η επόμενη κυβέρνηση θα διαχειριστεί το ζήτημα του Κοσόβου και θα κληθεί να εφαρμόσει το ευρωπαϊκό σχέδιο για την εξομάλυνση των σχέσεων Βελιγραδίου και Πρίστινας

vucic_serbia
Η υπηρεσιακή πρωθυπουργός της Σερβίας Άνα Μπρνάμπιτς ανακοίνωσε ότι με καταμετρημένο το 50% των ψήφων, το Σερβικό Προοδευτικό Κόμμα λαμβάνει ποσοστό 47,1%, εξασφαλίζοντας κατά τα φαινόμενα και την αυτοδυναμία στις βουλευτικές εκλογές στη Σερβία που έγιναν την Κυριακή, παράλληλα με τις δημοτικές και περιφεριακές.

Ο συνασπισμός των φιλοευρωπαϊκών κομμάτων «Η Σερβία ενάντια στη βία» έλαβε το 23,1% των ψήφων. Οι Σοσιαλιστές το 6,8%, ο συνασπισμός των εθνικιστών «Ελπίδα» το 4,8%, το νεοσύστατο κόμμα «Η Φωνή του Λαού», του οποίου ηγείται ο γιατρός, αρνητής των εμβολίων, Μπράνιμιρ Νεστόροβιτς, έλαβε το 4,8%

Αν επιβεβαιωθούν μέχρι το τέλος της καταμέτρησης τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Μπρνάμπιτς τότε το Σερβικό Προοδευτικό κόμμα καταλαμβάνει τις 129 από τις 250 έδρες στο κοινοβούλιο, άρα και την απόλυτη πλειοψηφία.

Στην προηγούμενη βουλή κατείχε 120 έδρες.

Κλείσιμο
Οι δημοσκοπήσεις για τις βουλευτικές εκλογές έφερναν το κόμμα του προέδρου Αλεξάνταρ Βούτσιτς πρώτο με ποσοστό κοντά στο 40%, πράγμα που υποδείκνυε ότι θα συνεργαζόταν με τους Σοσιαλιστές όπως συνέβαινε από το 2012 μέχρι σήμερα.

Οι βουλευτικές εκλογές θεωρούνταν σημαντικές διότι η επόμενη κυβέρνηση θα διαχειριστεί το ζήτημα του Κοσόβου και θα κληθεί να εφαρμόσει το ευρωπαϊκό σχέδιο για την εξομάλυνση των σχέσεων Βελιγραδίου και Πρίστινας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ειδήσεις σήμερα:

Αλβανοί μπράβοι οι δράστες που πυροβόλησαν τους τρεις Κρητικούς στο Γκάζι

Βουλή - Δείτε live: Η συζήτηση για τον προϋπολογισμό

Θεσσαλονίκη: Ρασοφόρος επιτέθηκε με αιχμηρό αντικείμενο και τραυμάτισε αδέσποτο σκυλί στη Θέρμη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης