Πόλεμος στο Ισραήλ: Η μάχη κατά της Χαμάς θα διαρκέσει αρκετούς μήνες λέει ο Γκάλαντ στον Σάλιβαν

Πόλεμος στο Ισραήλ: Η μάχη κατά της Χαμάς θα διαρκέσει αρκετούς μήνες λέει ο Γκάλαντ στον Σάλιβαν

«Θα νικήσουμε και τους καταστρέψουμε» δηλώνει ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ

sallivan_-_gallant
Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Γιοάβ Γκάλαντ συνάντησε το μεσημέρι της Πέμπτης τον σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Τζέικ Σάλιβαν ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στο Ισραήλ. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Γκάλαντ είπε στον Αμερικανό αξιωματούχο ότι ο πόλεμος στη Γάζα θα διαρκέσει αρκετούς μήνες.

«Η Χαμάς είναι μια τρομοκρατική οργάνωση που οικοδομήθηκε επί μια δεκαετία για να πολεμήσει το Ισραήλ και έχτισε υποδομές κάτω και πάνω από το έδαφος και δεν είναι εύκολο να τις καταστρέψουμε Θα χρειαστεί ένα χρονικό διάστημα - θα διαρκέσει περισσότερο από αρκετούς μήνες, αλλά θα νικήσουμε και θα τους καταστρέψουμε», είπε ο Γκαλάντ, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης Γκάλαντ και Σάλιβαν συζήτησαν για τον πόλεμο στη Γάζα, τις εντάσεις που υπάρχουν στα βόρεια σύνορα του Ισραήλ με τον Λίβανο και τις επιθέσεις της Χεζμπολάχ, τις περιφερειακές απειλές που δημιουργούνται παό τη στάση του Ιράν, τις επιθέσεις των Χούτι της Υεμένης, το Ιράκ και τη Συρία. 

Ακόμη ο Γκάλαντ εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την υποστήριξη που παρέχουν οι ΗΠΑ στο Ισραήλ καθώς επίσης και για τις προσπάθειες της κυβέρνησης Μπάιντεν για να εξασφαλιστεί η απελευθέρωση των ομήρων της Χαμάς. 

«Σας ευχαριστούμε που ήρθατε στο Ισραήλ κατά τη διάρκεια αυτής της πολεμικής περιόδου - το εκτιμούμε πολύ», αναφέρει ο Γκάλαντ σε δήλωσή του. «Εκτιμούμε την προσωπική σας δέσμευση για το κράτος του Ισραήλ - για την απελευθέρωση των ομήρων, καθώς και για τη διπλωματική προσπάθεια [της οποίας ηγείστε] και την υποστήριξή σας στο στρατιωτικό κανάλι».

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ μοιράζονται κοινά συμφέροντα, κοινές αξίες και σε αυτόν τον πόλεμο, [επίσης] μοιραζόμαστε κοινούς στόχους. Αυτό είναι σημαντικό για το κράτος του Ισραήλ και είναι σημαντικό για την υπόλοιπη περιοχή, για τη Μέση Ανατολή», προσθέτει.


Ειδήσεις σήμερα:

Προφυλακίστηκε ο 18χρονος που έριξε τη φωτοβολίδα στον αστυνομικό - Ζήτησε να μπει σε καθεστώς προστασίας μαρτύρων

Φλωρίδης προς ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά: Θέλατε να προστατεύσετε τους εγκληματίες! - Κάναμε το φακελάκι πλημμέλημα, παραδέχθηκε ο Πολάκης!

Βίντεο-ντοκουμέντο από τη σύγκρουση του ΙΧ με τραμ: Αυτοκίνητο χάνει τον έλεγχο, χτυπά πεζούς και πέφτει πάνω στο τραμ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης