Πανεπιστήμιο της Νεβάδα: Αυτός είναι ο καθηγητής που σκότωσε τρία άτομα - Είχε απορριφθεί η αίτησή του για δουλειά

Πανεπιστήμιο της Νεβάδα: Αυτός είναι ο καθηγητής που σκότωσε τρία άτομα - Είχε απορριφθεί η αίτησή του για δουλειά

Ο 67χρονος Άντονι Πολίτο είχε υποβάλει αίτηση για να εργαστεί στο Πανεπιστήμιο όπου έσπειρε τον τρόμο με το όπλο του

anthony_polito
«Άντονι Πολίτο» ονομάζεται ο ένοπλος άνδρας, ο οποίος άνοιξε εχθές πυρ σε πανεπιστημιούπολη στο Λας Βέγκας και σκότωσε τουλάχιστον τρεις ανθρώπους, προτού πέσει και  ο ίδιος νεκρός κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυρών με αστυνομικούς.

Ο 67χρονος δράστης ταυτοποιήθηκε από τις Αρχές μετά το σοκαριστικό περιστατικό που άνοιξε ξανά τις πληγές του μακελειού που είχε ζήσει το Λας Βέγκας το 2017, ενός από τα χειρότερα στην ιστορία των ΗΠΑ.



Σύμφωνα με τη New York Post o Πολίτο, καθηγητής στο επάγγελμα, είχε υποβάλλει αίτηση για να εργαστεί στο Πανεπιστήμιο του Λας Βέγκας πριν εξαπολύσει την αιματηρή του επίθεση. Το αίτημά του όμως είχε απορριφθεί.

O Πολίτο, που είχε σπουδάσει Μαθηματικά, Στατιστική και Φιλοσοφία, είχε εργαστεί ως αναπληρωτής καθητής για 15,5 χρόνια στο Πανεπιστήμιο της Ανατολικής Καρολίνας.

«Το σπουδαιότερο δώρο που έχω λάβει μέσα στα πολλά χρόνια που εργάζομαι στην ανώτερη εκπαίδευση είναι τα ευγενικά και θετικά σχόλια των φοιτητών που αφορούν στη στάση μου απέναντί τους ως καθηγητής» αναφέρει το προφίλ του Πολίτο στο LinkedIn.

Η επίθεση του 67χρονου ξεκίνησε στο κτίριο Beam Hall του Πανεπιστημίου της Νεβάδα, που στεγάζει τη Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων, γύρω στις 11.45 π.μ.

Η αστυνομία ζήτησε σχεδόν αμέσως να φύγουν εσπευσμένα οι πάντες από την πανεπιστημιούπολη, περίπου δυο χιλιόμετρα από την περίφημη «strip», την αρτηρία όπου λειτουργούν αρκετά καζίνο.

Όταν οι αστυνομικοί έφτασαν στο κτίριο βρήκαν τρία άτομα νεκρά. Ακόμη ένα άτομο μεταφέρθηκε βαριά τραυματισμένο στο νοσοκομείο και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. 

Κλείσιμο


Αφού η αστυνομία χαρακτήρισε την επίθεση λήξασα, το πρυτανείο ζήτησε οι πάντες να μείνουν «κλεισμένοι μέσα» ώστε οι άνδρες της να μπορέσουν να αδειάσουν τα κτίρια «ένα προς ένα», ενώ ακύρωσε το σύνολο των μαθημάτων που επρόκειτο να παραδοθούν και άλλες δραστηριότητες.

«Αυτό σκοτείνιασε την πανεπιστημιούπολη» και «τώρα πρέπει να προσπαθήσουμε να δώσουμε μάχη και να το ξεπεράσουμε αυτό κι είναι απλά θλιβερό», είπε φοιτητής, σύμφωνα με ρεπορτάζ του τοπικού τηλεοπτικού σταθμού KSNV.



Ειδήσεις σήμερα:

Διακήρυξη φιλικών σχέσεων ανακοινώνουν σήμερα Μητσοτάκης και Ερντογάν: Οι συμφωνίες και οι επόμενες συναντήσεις

Ραγίζει καρδιές ο πατέρας των διδύμων που σκοτώθηκαν στα Τέμπη με την ξαδέρφη τους: «Δεν θα ακούσω “μπαμπά μου, μπαμπάκα μου, θειούλη μου”»

«Η συμμετοχή αφορούσε μόνο εκρήξεις σε ATM»: Όλη η απολογία του τράπερ Don Leon
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης