ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Μεξικό: Οι «εξωγήινες μούμιες» έχουν DNA άγνωστης προέλευσης, λέει ερευνητής

Μεξικό: Οι «εξωγήινες μούμιες» έχουν DNA άγνωστης προέλευσης, λέει ερευνητής

Ο ερευνητής Χαβιέ Μαουσάν, που είχε παρουσιάσει τα ευρήματά του στο Κογκρέσο του Μεξικού, επέστρεψε με περισσότερα στοιχεία, που προκαλούν νέα ερωτήματα

1000-year_old_alien_corpses
Πυκνώνει το μυστήριο με τις μούμιες που παρουσίασε ερευνητής στο Μεξικό ως μούμιες εξωγήινων όντων καθώς η ανάλυση του DNA έδειξε κάποια ενδιαφέροντα ευρήματα για την προέλευσή τους.

Ο Χάιμε Μαουσάν είχε υποστηρίξει τον Σεπτέμβριο -και μάλιστα ενόρκως ενώπιον των Μεξικανών βουλευτών- ότι οι μούμιες «δεν αποτελούν μέρος της εξέλιξης της ζωής στη Γη».


Όπως ισχυρίστηκε, πρόκειται για πτώματα ηλικίας περίπου 1.000 ετών που είχαν βρεθεί το 2017 σε ορυχεία στο Κούσκο, πόλη στο Περού, πάνω στις Άνδεις. Η πόλη είναι γεμάτη με ερείπια από την εποχή των Ίνκας που μεσουρανούσαν πριν από μια χιλιετία.

Αυτή την εβδομάδα, γράφει ο Independent, ο Μαουσάν εμφανίστηκε ξανά στο μεξικανικό Κογκρέσο μιλώντας για τα ευρήματα της ανάλυσης DNA από τα πτώματα. Ισχυρίστηκε ότι η ανάλυση δείχνει πώς πάνω από το 30% του DNA των δειγμάτων είναι «άγνωστης προέλευσης ή δεν προέρχεται από κανένα γνωστό είδος».

Ωστόσο, δεν διευκρίνισε τι είναι το άλλο 70% του DNA, ούτε είπε ευθέως ότι πρόκειται για εξωγήινους.



Κλείσιμο


Οι ερευνητές, πάντως, και ο Μαουσάν επανέλαβαν τους ισχυρισμούς τους ότι τα μουμιοποιημένα σώματα είναι «αυθεντικά» (και όχι κάποιου είδους σύνθεση από μέλη διαφόρων ζώων).

Ο Μαουσάν εμφανίστηκε βέβαιος ότι «είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζεται εξωγήινη ζωή με αυτόν τον τρόπο» και ότι «έχουμε ένα ξεκάθαρο παράδειγμα μη ανθρώπινων δειγμάτων που δεν σχετίζονται με κανένα γνωστό είδος στον πλανήτη μας». «Δεν είμαστε μόνοι σε αυτό το αχανές σύμπαν- θα πρέπει να αποδεχτούμε αυτή την αλήθεια», συμπλήρωσε.

'Alien bodies' put through X-ray machines and CT scans in Mexico


Η χρονολόγηση άνθρακα από το Εθνικό Αυτόνομο Πανεπιστήμιο του Μεξικού έδειξε ότι τα δείγματα ήταν ηλικίας άνω των 1.000 ετών και ότι είχαν τρία δάχτυλα και καθόλου δόντια, είπε ακόμη ο Μαουσάν. Ισχυρίστηκε δε ότι οι ακτίνες Χ έδειξαν ότι το ένα από τα σώματα είχε «αυγά» στο εσωτερικό του και ότι και τα δύο είχαν ένα εμφύτευμα από σπάνια μέταλλα όπως το όσμιο.

Από την πλευρά τους επιστήμονες υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχουν ουσιαστικές αποδείξεις ότι τα πτώματα είναι είτε πραγματικά είτε εξωγήινα.

Μια δική του θεωρία, όπως ανέφερε η Daily Mail, έχει ο ουφολόγος Γουίλ Γκάλισον, ένας από τους λίγους που μπόρεσαν να δουν από κοντά τα μικροσκοπικά σώματα στο Περού.

Εξηγεί ότι τα «εξωγήινα» πτώματα θα μπορούσαν να είναι φτιαγμένα από οστά ζώων που συναρμολογήθηκαν από ανθρώπους πριν από χιλιάδες χρόνια, πιθανώς για τελετουργικούς σκοπούς των Ίνκας. Κατά τον ίδιο τα κρανία μοιάζουν με κρανία αλπακά.

Υπενθυμίζεται ότι το 2017 ο Μαουσαν είχε ισχυριστεί ότι είχε βρει πέντε εξωγήινες μούμιες στο Περού, αλλά η εξέταση έδειξε ότι ήταν απλώς ανθρώπινα παιδιά.


Ειδήσεις σήμερα:

Τέλη κυκλοφορίας: Η ΑΑΔΕ έστειλε λάθος στοιχεία σε οφειλέτες του 2018 - Διατάχθηκε ΕΔΕ

Πέθανε ο πιο μοναχικός και θλιμμένος ελέφαντας του κόσμου – Ζούσε μόνος εδώ και 33 χρόνια

Πόλεμος στο Ισραήλ: «Blame game» Μπλίνκεν - Χαμάς για την κατάρρευση της εκεχειρίας στη Γάζα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης