Δείτε βίντεο: Η 21χρονη όμηρος που απελευθερώθηκε από τη Χαμάς λέει ότι οι απαγωγείς της φέρθηκαν ευγενικά

Δείτε βίντεο: Η 21χρονη όμηρος που απελευθερώθηκε από τη Χαμάς λέει ότι οι απαγωγείς της φέρθηκαν ευγενικά

Συγκλονίζει η στιγμή της επανένωσης της Μια Σεμ με την οικογένειά της - Ποιοι είναι οι υπόλοιποι όμηροι που επέστρεψαν στο Ισραήλ

MixCollage-01-Dec-2023-03-34-AM-6519
Οκτώ Ισραηλινοί απελευθερώθηκαν από την αιχμαλωσία της Χαμάς την Πέμπτη, 55 ημέρες αφότου απήχθησαν στη Γάζα κατά τη επίθεση της παλαιστινιακής μαχητικής ομάδας στο νότιο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.

Ανάμεσα στους ομήρους και δύο γυναίκες, τις οποίες η Χαμάς παρέδωσε στον Ερυθρό Σταυρό νωρίτερα από τους υπόλοιπους έξι. Οι δύο Ισραηλινοί όμηροι, η 40χρονη Αμιτ Σουσάνα και η 21χρονη Μια Σεμ, που απελευθερώθηκαν από τη Χαμάς την Πέμπτη βρίσκονται τώρα σε ισραηλινά νοσοκομεία, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ.

Λίγες ώρες μετά την απελευθέρωσή τους η Χαμάς δημοσίευσε ένα βίντεο με την Ισραηλινή όμηρο Μια Σεμ, στο οποίο ακούγεται να λέει στα αγγλικά ότι οι απαγωγείς της της φέρθηκαν ευγενικά.

Κλείσιμο


Η οργάνωση δημοσίευσε επίσης βίντεο από τη στιγμή που άλλοι τέσσερις όμηροι παραδόθηκαν στον Ερυθρό Σταυρό.



Η 21χρονη Μία Σεμ, η οποία ήταν η πρώτη από τους περίπου 240 ομήρους που εμφανίστηκε, δέκα μέρες μετά την απαγωγή της, σε βίντεο της Χαμάς. Βρισκόταν σε ένα κρεβάτι και είχε τραυματιστεί στο χέρι.

GANdzirW8AAuWLW


Το βίντεο με τη στιγμή της επανένωσης με την μητέρα και τον αδερφό της συγκλονίζει.



Οι όμηροι απελευθερώθηκαν την Πέμπτη από διαφορετικά μέρη και σε διαφορετικές ώρες, επειδή κρατήθηκαν σε διαφορετικές τοποθεσίες στη Γάζα, σύμφωνα με Ισραηλινό αξιωματούχο.

Στη συνέχει η Χαμάς παρέδωσε στον Ερυθρό Σταυρό ακόμα 6 ομήρους, οι οποίοι βρίσκονται πλέον σε ισραηλινό έδαφος. Σύμφωνα με το Φόρουμ Οικογενειών Ομήρων και Αγνοουμένων στο Ισραήλ που έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα των ομήρων πρόκειται για τους ενήλικες Σαπίρ Κοέν (29), Σάνι Γκόρεν (29), Νίλι Μαργκαλίτ (41), Ιλιάνα Γκριτσέφσκι (30), Μπιλάλ Αλζιαντάνα (18) και την ανήλικη αδελφή του Αΐσα Αλζιαντάνα (17).

hostage_7


Ανάμεσα στους συνολικά 8 ομήρους που απελευθερώθηκαν την Πέμπτη, τρεις έχουν διπλή υπηκοότητα (Μεξικό, Ρωσία και Ουρουγουάη), σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Εξωτερικών του Κατάρ.




Ειδήσεις σήμερα:

Παλαιό Φάληρο: Νεκρός ο 60χρονος που πυροβόλησαν στο στήθος - Ήταν σεσημασμένος

Κεραμέως για την επιστολική ψήφο: 40 ημέρες πριν τις εκλογές θα λάβουν τον φάκελο οι εκλογείς

Μνημείο των Αθανάτων του Έθνους: Πώς έγινε η συλλογή των ονομάτων των 121.692 πεσόντων (βίντεο & φωτογραφίες)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης