Πόλεμος στο Ισραήλ: Η Χαμάς απελευθέρωσε άλλους έξι ομήρους – Συνολικά οκτώ σήμερα

Πόλεμος στο Ισραήλ: Η Χαμάς απελευθέρωσε άλλους έξι ομήρους – Συνολικά οκτώ σήμερα

Γυναίκες είναι επτά από τα οκτώ πρόσωπα που παρέδωσαν την Πέμπτη οι τρομοκράτες της Χαμάς στον Ερυθρό Σταυρό και από εκεί στις ισραηλινές αρχές

hostages_20231130
Άλλοι έξι Ισραηλινοί –πέντε γυναίκες και ένας έφηβος– που είχαν απαχθεί από τη Χαμάς κατά τις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου, απελευθερώθηκαν αργά το βράδυ της Πέμπτης και παραδόθηκαν στη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού, ανακοίνωσαν πριν οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF).



Ως εκ τούτου, ο αριθμός των απελευθερωθέντων ομήρων ανέρχεται σε οκτώ σήμερα, αφού νωρίτερα είχαν αφεθεί ελεύθερες μια 21χρονη και μια 40χρονη.

Κλείσιμο
Πρόκειται για τον Μπιλάλ και την Αϊσά Ζιβάντνε, την Ιλάνα Γκριτσέφσκι, την Νιλί Μαργκαλίτ, την Σάνι Γκορέν και την Σαπίρ Κορέν. Νωρίτερα είχαν απελευθερωθεί η Αμίτ Σουσάνα και η Μία Σεμ.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Κατάρ, διευκρίνισε πως τρεις εκ των έξι Ισραηλινών ομήρων που απελευθερώθηκαν απόψε έχουν διπλή υπηκοότητα: ένας με μεξικανική, ένας με ουρουγουανική και ένας με ρωσική. Σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ, υπογράμμισε επίσης πως οι δύο Ρωσοϊσραηλινές που απελευθερώθηκαν χθες Τετάρτη θα πρέπει να προσμετρηθούν στον σημερινό απολογισμό.

Η Χαμάς είχε διαμηνύσει χθες ότι η απελευθέρωση των δύο Ρωσοϊσραηλινών έγινε ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για «την υποστήριξη του Βλαντίμιρ Πούτιν στο παλαιστινιακό ζήτημα».

Αναμένεται πλέον η αποφυλάκιση 30 Παλαιστινίων που, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών του Κατάρ, είναι επτά γυναίκες και 23 ανήλικοι.

Από την Παρασκευή, κάθε απόγευμα απελευθερώνονται τουλάχιστον 10 Ισραηλινοί όμηροι – γυναίκες και παιδιά – σε αντάλλαγμα για την αποφυλάκιση τριπλάσιου αριθμού παλαιστινίων κρατουμένων.



Ειδήσεις σήμερα:

Παλαιό Φάληρο: Νεκρός ο 60χρονος που πυροβόλησαν στο στήθος - Ήταν σεσημασμένος

Κεραμέως για την επιστολική ψήφο: 40 ημέρες πριν τις εκλογές θα λάβουν τον φάκελο οι εκλογείς

Μνημείο των Αθανάτων του Έθνους: Πώς έγινε η συλλογή των ονομάτων των 121.692 πεσόντων (βίντεο & φωτογραφίες)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης