Τσελίκ για τα Eurofighter: Μας εκβιάζουν και δεν θα το δεχτούμε - Τα ίδια έκαναν και με τους Patriot

Τσελίκ για τα Eurofighter: Μας εκβιάζουν και δεν θα το δεχτούμε - Τα ίδια έκαναν και με τους Patriot

Επίθεση σε Νετανιάχου και Δύση για τη Γάζα - «Το Ισραήλ κάνει τα ίδια με αυτά που έκαναν οι Ναζί στον Β' Παγκόσμιο» είπε ο Τσελίκ

omer_celik
Το θέμα των Eurofighter φαίνεται πως εξακολουθεί να «καίει» τους Τούρκους, όπως φάνηκε σε δηλώσεις που έκανε το απόγευμα της Δευτέρας ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος, Ομέρ Τσελίκ. Παράλληλα, δεν έχασε την ευκαιρία να καταφερθεί εναντίον της Δύσης για τη στάση που τηρεί υπέρ του Ισραήλ στον πόλεμο με τη Χαμάς.

«Χρησιμοποιούν τα ίδια επιχειρήματα όπως όταν ζητήσαμε Patriot. Στη θέση που είμαστε, διασφαλίζουμε την ασφάλεια τόσο του ΝΑΤΟ όσο και της Ευρώπης. Αν η Τουρκία δεν είναι ασφαλής, το ΝΑΤΟ θα έχει πρόβλημα και η Ευρώπη επίσης δεν θα είναι, επίσης, ασφαλής» είπε ο Τσελίκ όταν ρωτήθηκε για τα μαχητικά αεροσκάφη και συνέχισε, αφήνοντας αιχμές για «τακτικές εκβιασμού»: «Όταν αγοράσαμε τα S400, μας ρώτησαν γιατί το κάναμε. Τους είπαμε "επειδή δεν μας δώσατε στους Patriot". Ένας νέος λόγος προκύπτει κάθε φορά. Μετέτρεψαν το θέμα σε εκβιασμό και όχι σε κοινή ανησυχία για την ασφάλεια. Εμείς δεν θα δεχτούμε αυτόν τον εκβιασμό. Εάν υπάρχει κοινό μέλλον και προσέγγιση απέναντι στις απειλές, η Τουρκία είναι ένας αξιόπιστος εταίρος που εκπληρώνει τα καθήκοντά της. Ας καθίσουμε σήμερα και ας ανταποκριθούμε σε αυτές τις ανάγκες που έχουμε».

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη Γάζα, ζητώντας «μόνιμη εκεχειρία», ενώ επιτέθηκε σε Νετανιάχου και Δύση. «Ελπίζουμε ότι η λεγόμενη ανθρωπιστική παύση θα μετατραπεί σε μόνιμη κατάπαυση του πυρός. Αυτά που κάνει ο Νετανιάχου στους κατοίκους της Γάζας είναι όμοια με αυτά που έκαναν οι Ναζί στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Οι αξίες που αντιπροσώπευαν τη Δύση έχουν εξαφανιστεί εντελώς, συνεχίζει ξεδιάντροπα την υποκρισία. Συμπεριφέρονται σχεδόν σαν σκλάβοι απέναντι στο Ισραήλ» τόνισε αρχικά και συνέχισε: «Η Ευρώπη απομακρύνεται από τις αιτίες του προβλήματος. Η Ευρώπη δεν είναι ένας κήπος με ρόδα, απομονωμένος από τον υπόλοιπο κόσμο. Οι Ναζί πραγματοποίησαν σφαγή στην καρδιά της Ευρώπης και τώρα ο Νετανιάχου πραγματοποιεί αυτές τις σφαγές με τη σιωπή των ευρωπαϊκών χωρών».


Ειδήσεις σήμερα:

Δείτε βίντεο: Ο Κασσελάκης υποσχέθηκε να αλλάξει και τον… καιρό - Ο διάλογος με πολίτη στην Κηφισιά

Έσπασαν με κλωτσιά το τζάμι της καμπίνας οδηγού του ΟΑΣΘ όταν τους έκανε παρατήρηση επειδή άναψαν τσιγάρο στο λεωφορείο


Μαρινάκης στο «Πρώτο Θέμα» για το φορολογικό των επαγγελματιών: «Θα διορθώσουμε τις αδικίες, αλλά δεν κάνουμε πίσω»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης