Taste Atlas: Τα δύο ελληνικά γλυκά στα 50 κορυφαία του κόσμου - Ποιο είναι στη λίστα με τα χειρότερα

Taste Atlas: Τα δύο ελληνικά γλυκά στα 50 κορυφαία του κόσμου - Ποιο είναι στη λίστα με τα χειρότερα

Αδικούνται αμφότερα τα ελληνικά γλυκά από τη θέση που καταλαμβάνουν

Taste Atlas: Τα δύο ελληνικά γλυκά στα 50 κορυφαία του κόσμου - Ποιο είναι στη λίστα με τα χειρότερα
net_parliaros_galaktompoureko
Δεν θα μπορούσε να απουσιάζει η ελληνική ζαχαροπλαστική από τη λίστα του Taste Atlas με τα καλύτερα βαθμολογημένα γλυκά παγκοσμίως, ωστόσο η θέση που έχουν πάρει στην κατάταξη δυο ελληνικά γλυκά τα αδικούν στο... μέγιστο.

Υπενθυμίζεται πως οι συγκεκριμένες λίστες βασίζονται στις αξιολογήσεις του κοινού, με μια σειρά μηχανισμών που αναγνωρίζουν τους πραγματικούς χρήστες και αγνοούν τις αξιολογήσεις των bot, των εθνικιστών ή των πατριωτών και δίνουν πρόσθετη αξία στις αξιολογήσεις των χρηστών που το σύστημα αναγνωρίζει ως γνώστες. 

Η λίστα του Taste Atlas με τα γλυκά είναι ίσως από τις πιο... πολυεθνικές με την Γαλλία και την Τουρκία να έχουν τις περισσότερες «εκπροσωπήσεις». 

Όσον αφορά στα ελληνικά γλυκά, στην θέση 37 είναι το γαλακτομπούρεκο με το διεθνές μέσο να σχολιάζει «Αυτό το παραδοσιακό ελληνικό επιδόρπιο αποτελείται από πολυάριθμα φύλλα που πασπαλίζονται με λιωμένο βούτυρο και συνδυάζονται με μια ελαφριά κρέμα σιμιγδάλι. Αφού ψηθεί και παγώσει καλά, το γλυκό παραδοσιακά περιλούζεται με πορτοκάλι, ζαχαρούχο σιρόπι, επιτρέποντας στα στρώματα να απορροφήσουν τις γεύσεις και να μετατρέψουν το γαλακτομπούρεκο σε μια μαλακή, βελούδινη λιχουδιά. Αυτό το κλασικό ελληνικό γλυκό βρίσκεται συνήθως σε ζαχαροπλαστεία και παραδοσιακές ταβέρνες σε όλη τη χώρα».
galaktobourekopng
 

Λίγο πιο ψηλά στη θέση 34 είναι τα μελομακάρονα. «Αν και πιστεύεται ότι προέρχονται από την αρχαία Φοινίκη, τα μελομακάρονα αποτελούν σήμερα ένα τυπικό ελληνικό χριστουγεννιάτικο κέρασμα. Αυτά τα νόστιμα μπισκότα από σιμιγδάλι είναι παραδοσιακά αρωματισμένα με μέλι, ξύσμα πορτοκαλιού, κανέλα, ελαιόλαδο και μερικές φορές κονιάκ.

Αμέσως μετά το ψήσιμο, τα μελομακάρονα μπισκότα περιχύνονται με σιρόπι και στη συνέχεια πασπαλίζονται με αλεσμένα καρύδια. Αν και ορισμένοι υποστηρίζουν ότι ένα άλλο ελληνικό κέρασμα που ακούει στο όνομα φινίκια αναφέρεται σε ένα ελαφρώς διαφορετικό επιδόρπιο, που περιστασιακά τηγανίζεται και σερβίρεται χωρίς καρύδια, σήμερα και οι δύο ονομασίες χρησιμοποιούνται εναλλακτικά», γράφει το Taste Atlas.
melomakarono

Στην κορυφή της σχετικής λίστας βρίσκονται οι γαλλικές κρέπες, ενώ πίσω τους στη 2η θέση είναι το βραζιλιάνικο μπομποκάδο, στην 3η θέση είναι το περουβιανό κέζο ελάδο, στην 4η θέση το τιραμισού και στην 5η θέση η κρεμ μπρουλέ.

Κλείσιμο


Στον αντίποδα, όσον αφορά στα χειρότερο βαθμολογημένα γλυκά στον κόσμο, υπάρχει και εκεί μια ελληνική εκποροσώπηση σε χαμηλή θέση. Συγκεκριμένα, στο 69 είναι το «Κουφέτο» όπως γράφει το Taste Atlas το οποίο προέρχεται από τη Μήλο.

Πρόκειται για «ένα παραδοσιακό ελληνικό γλυκό του κουταλιού από το νησί της Μήλου. Φτιάχνεται σιγοβράζοντας κομμάτια τοπικής γλυκιάς λευκής κολοκύθας σε ένα μείγμα νερού, ζάχαρης και τοπικού μελιού, το οποίο στη συνέχεια συνδυάζεται με λευκά αμύγδαλα και χυμό λεμονιού.

Η κονσέρβα διατηρείται συνήθως σε γυάλινα βάζα και μερικές φορές αρωματίζεται με ξυλάκια κανέλας. Στη Μήλο, αυτή η γλυκιά σπεσιαλιτέ συνδέεται συνήθως με τους γάμους και τους αρραβώνες».

Δείτε βίντεο: Taste Atlas: Τα δύο ελληνικά γλυκά στα 50 κορυφαία του κόσμου - Ποιο είναι στη λίστα με τα χειρότερα

Taste Atlas: Τα δύο ελληνικά γλυκά στα 50 κορυφαία του κόσμου - Ποιο είναι στη λίστα με τα χειρότερα
Koufeto


Ειδήσεις σήμερα:

Στόχος ήταν τα τούνελ της Χάμας λέει το Ισραήλ για το χτύπημα με τους δεκάδες νεκρούς στην Τζαμπαλίγια

Εισαγγελική έρευνα σε βάρος του Μπέου για τη χυδαία επίθεση σε βάρος δημοσιογράφων

47χρονη στις ΗΠΑ δηλητηρίασε τον 51χρονο σύντροφό της ώρες αφού αυτός κληρονόμησε 30 εκατ. δολάρια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης