Χονγκ Κονγκ: Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής συνελήφθη με πιστόλι στη βαλίτσα του όταν έφτασε στο αεροδρόμιο

Χονγκ Κονγκ: Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής συνελήφθη με πιστόλι στη βαλίτσα του όταν έφτασε στο αεροδρόμιο

Ο Τζεφ Γουίλσον, Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής της πολιτείας της Ουάσινγκτον αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση εν αναμονή της εμφάνισής του σε δικαστήριο για παράνομη κατοχή πυροβόλου όπλου

wilson1
Αμερικανός γερουσιαστής συνελήφθη με πιστόλι στην χειραποσκευή του κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ και αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση εν αναμονή της εμφάνισής του σε δικαστήριο για παράνομη κατοχή πυροβόλου όπλου, έγινε σήμερα γνωστό από τον ίδιο.

Ο Τζεφ Γουίλσον, Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής της πολιτείας της Ουάσινγκτον (βορειοδυτικές ΗΠΑ), διευκρίνισε ότι του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για παράνομη κατοχή μη καταχωρισμένου πυροβόλου όπλου και εκλήθη να παρουσιαστεί ενώπιον της δικαιοσύνης στις 30 Οκτωβρίου.

"Είναι ένα λάθος (που έγινε) με καλή πίστη και περιμένω ότι η κατάσταση θα διευθετηθεί γρήγορα", αναφέρει ο ίδιος σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του.

Ο γερουσιαστής, σε διακοπές με την σύζυγό του στην νοτιοανατολική Ασία, πρόσθεσε ότι δεν είχε συνειδητοποιήσει πως το βαλιτσάκι του περιείχε το πιστόλι του παρά μόνον όταν έφτασε στα μέσα της διαδρομής, ότι είχε περάσει ανεμπόδιστα από την ασφάλεια στο αμερικανικό αεροδρόμιο στο Σαν Φρανσίσκο, στις δυτικές ΗΠΑ, και ότι το δήλωσε στο τελωνείο του Χονγκ Κονγκ μόλις έφτασε.

Δικαστής του Χονγκ Κονγκ τον άφησε ελεύθερο χθες, Δευτέρα, κατέσχεσε τα ταξιδιωτικά του έγγραφα και του έδωσε εντολή να μην φύγει από το Χονγκ Κονγκ εν αναμονή της εμφάνισής του ενώπιον δικαστηρίου, σύμφωνα με την εφημερίδα του Χονγκ Κονγκ Sing Tao.

Κλείσιμο
Η κατοχή όπλων ή πυρομαχικών χωρίς άδεια τιμωρείται από τη δικαιοσύνη του κινεζικού εδάφους με ποινές έως και 14 ετών κάθειρξης και πρόστιμο 100.000 δολαρίων Χονγκ Κονγκ (περίπου 11.960 ευρώ).


Ειδήσεις σήμερα:

Ματούλα: Μια ζωή στα άκρα και η dolce vita που είχε πικρό τέλος

Ο Κασσελάκης είναι σε αποστολή διάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ από εξωπολιτικούς παράγοντες, λέει ο Φίλης

Ξανά στα δικαστήρια η εγκυμονούσα Γιούλικα Σκαφιδά με τις δικηγόρους της
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης