Πόλεμος στο Ισραήλ: Ο ΠΟΥ χαρακτηρίζει «θανατική ποινή για τους ασθενείς» την εντολή εκκένωσης των νοσοκομείων της Γάζας

Πόλεμος στο Ισραήλ: Ο ΠΟΥ χαρακτηρίζει «θανατική ποινή για τους ασθενείς» την εντολή εκκένωσης των νοσοκομείων της Γάζας

Καλεί το Ισραήλ να ανακαλέσει αμέσως τις εντολές εκκένωσης των νοσοκομείων στη βόρεια Γάζα

Collage_Maker-15-Oct-2023-01-16-AM-1866
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας χαρακτήρισε τις εντολές εκκένωσης του Ισραήλ στα νοσοκομεία στη βόρεια Γάζα «θανατική ποινή για τους ασθενείς και τους τραυματίες».

Οι ασθενείς αναγκάζονται να μετακινηθούν και αποκόπτονται από ιατρική φροντίδα που σώζει ζωές κατά την εκκένωση, ανέφερε ο ΠΟΥ σε δήλωση το Σάββατο. Αντιμετωπίζουν επικείμενη επιδείνωση της κατάστασής τους ή θάνατο, πρόσθεσε η οργάνωση.

"Ο ΠΟΥ καταδικάζει σθεναρά τις επανειλημμένες εντολές του Ισραήλ για εκκένωση 22 νοσοκομείων που νοσηλεύουν περισσότερους από 2000 ασθενείς στη βόρεια Γάζα. Η αναγκαστική εκκένωση ασθενών και εργαζομένων στον τομέα της υγείας θα επιδεινώσει περαιτέρω την τρέχουσα ανθρωπιστική καταστροφή και τη δημόσια υγεία", ανέφερε η δήλωση σημειώνοντας επίσης ότι οι υγειονομικές εγκαταστάσεις στη βόρεια Γάζα συνεχίζουν να δέχονται μια εισροή τραυματισμένων ασθενών και αγωνίζονται να λειτουργήσουν πέρα ​​από τη μέγιστη χωρητικότητα.

«Ορισμένοι ασθενείς νοσηλεύονται σε διαδρόμους και σε εξωτερικούς χώρους στους γύρω δρόμους λόγω έλλειψης νοσοκομειακών κρεβατιών», πρόσθεσε.

Κλείσιμο
Οι διευθυντές των νοσοκομείων και οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας θέτουν επίσης τη ζωή τους σε κίνδυνο, ενώ παραμένουν επί τόπου για να περιθάλψουν ασθενείς ή θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των ασθενών τους ενώ προσπαθούν να τους μεταφέρουν σε εγκαταστάσεις χωρίς δυνατότητα υποδοχής, ανέφερε ο ΠΟΥ και καλεί το Ισραήλ να ανακαλέσει αμέσως τις εντολές εκκένωσης των νοσοκομείων στη βόρεια Γάζα.





Ειδήσεις σήμερα:

Ζεφύρι: Πώς συνέβη η τραγωδία με τον 8χρονο Ρομά ύστερα από πυροβολισμούς

Πόλεμος στο Ισραήλ: Αντίστροφη μέτρηση για τη χερσαία επίθεση των Ισραηλινών στη Γάζα

Ξεσπά κατά των οπαδών της Χαμάς η σύζυγος του Κουρτουά και πρώην υπαξιωματικός του Ισραήλ: «Στηρίζουν την απανθρωπιά»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης