Ισραήλ: Τρία μπαλόνια παρατήρησης του στρατού στα σύνορα με τη Γάζα καταστράφηκαν αιφνιδιαστικά τις προηγούμενες εβδομάδες

Ισραήλ: Τρία μπαλόνια παρατήρησης του στρατού στα σύνορα με τη Γάζα καταστράφηκαν αιφνιδιαστικά τις προηγούμενες εβδομάδες

Ο IDF είχε υποβαθμίσει αρχικά το γεγονός, ωστόσο τώρα εξετάζει αν ευθύνεται γι' αυτό η Χαμάς

israel_army
Τρία μπαλόνια παρατήρησης που χρησιμοποιούνταν από τον στρατό του Ισραήλ (IDF) στα σύνορα της Λωρίδας της Γάζας, έπεσαν τις τελευταίες εβδομάδες και σταμάτησαν να λειτουργούν. Στον IDF δεν πίστευαν μέχρι τώρα ότι η Χαμάς βρισκόταν πίσω από αυτό το περιστατικό και στις απαντήσεις στα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι επρόκειτο για τεχνικές δυσλειτουργίες. Οι ισραηλινές δυνάμεις ερευνούν τώρα το ενδεχόμενο η τρομοκρατική οργάνωση να έριξε τα μπαλόνια στο πλαίσιο της προετοιμασίας της θανατηφόρας επίθεσης στο Ισραήλ.

Τα μπαλόνια παρατήρησης είναι συνδεδεμένα με προηγμένα τεχνολογικά μέσα και κάμερες με υψηλές δυνατότητες παρατήρησης και αποτελούν σημαντικό εργαλείο στο σύστημα προειδοποίησης του IDF στα σύνορα με τη Γάζα. Τα τρία αερόστατα που τέθηκαν εκτός λειτουργίας λειτουργούσαν στο βόρειο, το κεντρικό και το νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.



Κάποια από τα μπαλόνια έπεσαν σε ισραηλινό έδαφος, αλλά ο IDF δεν τα επισκεύασε. Οι παρατηρητές και οι διοικητές στη συνοριακή συστοιχία ζήτησαν να επιστρέψουν τα μπαλόνια σε δραστηριότητα, αλλά ένας τεχνικός που απαιτούνταν για την επισκευή τους, την περασμένη εβδομάδα δεν κατάφερε να τα επεξεργαστεί για τεχνικούς λόγους. Εξαιτίας αυτού του γεγονότος, αποφασίστηκε να αναβληθεί η επεξεργασία για αυτήν την εβδομάδα.

Αυτή δεν είναι η πρώτη περίπτωση κατά την οποία ένα μπαλόνι παρατήρησης στα σύνορα με τη Γάζα σταματά να λειτουργεί. Τον Ιούνιο του 2022, ένα από τα μπαλόνια του ισραηλινού στρατού έπεσε στην περιοχή του περάσματος Ερέζ εντός της Λωρίδας της Γάζας. Ο IDF δυσκολεύτηκε τότε να ανακτήσει τα τεχνολογικά μέσα που υπήρχαν στο αερόστατο.

«Δεν είμαστε σε θέση να ερευνήσουμε σε βάθος τις ερωτήσεις που αφορούν το θέμα αυτό. Οι δυνάμεις IDF είναι υπεύθυνες για την ασφάλεια της χώρας και των πολιτών της - και στα γεγονότα του Σαββάτου το πρωί αποτύχαμε να το πράξουμε. Στο τέλος της εκστρατείας, θα μάθουμε τις λεπτομέρειες σε βάθος και θα διεξάγουμε ενδελεχή έρευνα για το θέμα» τόνισε εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού.


Ειδήσεις σήμερα:

Ο Κασσελάκης απαντάει χλευάζοντας τα …αριστερόμετρα και προαναγγέλλει νέο ευρωψηφοδέλτιο (βίντεο)

«Ευθύνη της Παλαιστίνης η επίθεση στο Ισραήλ» λέει η Χαμάς και βγάζει εκτός κάδρου Ιράν και Χεζμπολάχ

Σεισμός 3,8 Ρίχτερ ανατολικά της Βραυρώνας και του Λαυρίου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης