Πόλεμος στο Ισραήλ: Εντός της ημέρας η πρώτη πτήση επαναπατρισμού Βρετανών πολιτών από το Τελ Αβίβ

Πόλεμος στο Ισραήλ: Εντός της ημέρας η πρώτη πτήση επαναπατρισμού Βρετανών πολιτών από το Τελ Αβίβ

Ο σχεδιασμός έγινε από τη βρετανική κυβέρνηση και ανακοινώθηκε από το Γραφείο Εξωτερικών, Κοινοπολιτείας και Ανάπτυξης (FCDO)

british_airways
Εντός της ημέρας αναμένεται να αναχωρήσει από το Τελ Αβίβ η πρώτη πτήση επαναπατρισμού Βρετανών πολιτών. Ο σχεδιασμός έγινε από τη βρετανική κυβέρνηση και ανακοινώθηκε από το Γραφείο Εξωτερικών, Κοινοπολιτείας και Ανάπτυξης (FCDO).

Σημειώνεται πως οι Βρετανοί υπήκοοι καλούνται να πάρουν θέση στις πτήσεις μαζί με τους πολίτες που έχουν διπλή υπηκοότητα και τα εξαρτώμενα μέλη σε περίπτωση που ταξιδεύουν με Βρετανό υπήκοο που διαμένει κανονικά στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι πτήσεις είναι πληρωμένες εμπορικές πτήσεις με κόστος 300 στερλίνες (369 δολάρια/ 348 ευρώ) η καθεμία, το οποίο θα χρεώνεται στην οικογένεια ή το άτομο που θα καταλαμβάνει τη θέση. Πρόσθεσε ότι «τα παιδιά και τα άλλα εξαρτώμενα μέλη των Βρετανών διπλωματών θα λάβουν επίσης θέσεις, καθώς έχουμε καθήκον φροντίδας για το προσωπικό μας».

Μια ομάδα ταχείας ανάπτυξης έχει επίσης σταλεί στο Ισραήλ για να βοηθήσει τους Βρετανούς πολίτες επί τόπου, ανέφερε το FCDO σε ανακοίνωσή του.

Κλείσιμο
«Οι ευάλωτοι Βρετανοί υπήκοοι θα έχουν προτεραιότητα σε αυτές τις πτήσεις. Σε αυτό το στάδιο θα επικοινωνήσουμε απευθείας με όσους έχουν επιλεγεί για τις πτήσεις και οι Βρετανοί υπήκοοι δεν θα πρέπει να μεταβούν στο αεροδρόμιο, εκτός αν τους καλέσουμε», αναφέρεται ακόμη στην ανακοίνωση.



Ειδήσεις σήμερα:

Οργή Ισραηλινών πολιτών κατά υπουργού της κυβέρνησης Νετανιάχου: «Καταστρέψατε τη χώρα, φύγετε από εδώ»

Εξοργιστικό βίντεο από Κέρκυρα: Πετάνε από μεγάλο ύψος σκυλιά σε καταφύγιο, ώστε να τα ξεφορτωθούν


Στο «στόχαστρο» των Ισραηλινών η ελίτ μονάδα της Χαμάς που έκανε τις σφαγές το Σάββατο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης