ΗΠΑ: Σε ετοιμότητα Αμερικανοί κομάντος της Delta Force και SEALs για την απελευθέρωση ομήρων από την Χαμάς

ΗΠΑ: Σε ετοιμότητα Αμερικανοί κομάντος της Delta Force και SEALs για την απελευθέρωση ομήρων από την Χαμάς

Σύμφωνα με δημοσίευμα, οι ΗΠΑ έχουν στείλει ήδη ειδικούς στη διάσωση ομήρων για να συνδράμουν τις ισραηλινές Αρχές

NAVY_SEALS_ARTHRO
Οι ΗΠΑ έχουν στείλει ειδικούς στη διάσωση ομήρων για να συμβουλεύσουν τις Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις (IDF) σχετικά με την απελευθέρωση των 150 ομήρων -μεταξύ των οποίων ενδεχομένως και ορισμένοι Αμερικανοί- που απήχθησαν από τη Χαμάς κατά τη διάρκεια της αιματηρής επίθεσης στο Ισραήλ.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η ιστοσελίδα «The Messenger», οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν στείλει συμβούλους από την κοινότητα των μυστικών υπηρεσιών για να ενισχύσουν μια αμερικανική ομάδα ειδικών επιχειρήσεων που έχει τοποθετηθεί στην πρεσβεία των ΗΠΑ στο Ισραήλ.

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν επιβεβαίωσε την Τρίτη ότι η Ουάσινγκτον έχει «ανθρώπους στο πεδίο» οι οποίοι θα βοηθήσουν τις ισραηλινές Αρχές «με πληροφορίες και σχεδιασμό» για πιθανές επιχειρήσεις διάσωσης ομήρων.

Ο Όστιν δήλωσε ότι το Πεντάγωνο έχει έναν «πυρήνα-σύνδεσμο» στο Ισραήλ, ο οποίος συνεργάζεται με τις ισραηλινές ειδικές δυνάμεις. Δήλωσε επίσης ότι οι ΗΠΑ έχουν τη δυνατότητα να «αναπτύξουν γρήγορα και άλλους πόρους στην περιοχή».

Σε ετοιμότητα κομάντος της Delta Force και SEALs

Εν τω μεταξύ, αμερικανικές δυνάμεις ειδικών επιχειρήσεων έχουν τεθεί σε επιφυλακή σε μια «κοντινή ευρωπαϊκή χώρα», σύμφωνα με δύο ανώτερους στρατιωτικούς αξιωματούχους των ΗΠΑ που μίλησαν στο The Messenger υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Οι πηγές είπαν για τις μονάδες αυτές ότι θα μπορούσαν να διεξάγουν οι ίδιες μια επιχείρηση διάσωσης, αν τους δοθεί εντολή. Προς το παρόν, όμως, δεν υπάρχει ένδειξη ότι αυτές οι αμερικανικές δυνάμεις θα βοηθήσουν σε οποιεσδήποτε επιχειρήσεις επί του εδάφους στο Ισραήλ, είπαν οι πηγές. Βρίσκονται όμως μόνο λίγες ώρες μακριά με αεροπλάνο, αν χρειαστεί να επέμβουν.

Οι αξιωματούχοι δεν ανέφεραν τι είδους δυνάμεις ειδικών επιχειρήσεων τέθηκαν σε επιφυλακή, ανέφεραν όμως ότι υπάγονται στην Κοινή Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων.

Κλείσιμο
Οι δύο κύριες αντιτρομοκρατικές μονάδες που υπάγονται στην Κοινή Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων και ιστορικά έχουν αναλάβει αποστολές διάσωσης ομήρων σε παγκόσμιο επίπεδο είναι η Delta Force, γνωστή επισήμως ως 1st Special Forces Operational Detachment-Delta, και η SEAL Team Six (Naval Special Warfare Development Group) του Πολεμικού Ναυτικού.

Η SEAL Team Six είναι επίλεκτη ομάδα των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων που περιβάλλεται από άκρα μυστικότητα. Η δράση της έγινε ευρύτερα γνωστή το 2011 όταν μέλη της έφεραν σε πέρας την αποστολή εξόντωσης του Οσάμα Μπιν Λάντεν στην απομονωμένη έπαυλη του Αμπόταμπαντ στο Πακιστάν.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι 11 Αμερικανοί σκοτώθηκαν στο Ισραήλ και αρκετοί εξακολουθούν να αγνοούνται. Οι αξιωματούχοι δεν έχουν επιβεβαιώσει ότι μεταξύ των ομήρων είναι και Αμερικανοί, αλλά την Τρίτη, τα μέλη των οικογενειών τεσσάρων Αμερικανών εμφανίστηκαν για να πουν ότι πιστεύουν ότι οι αγαπημένοι τους απήχθησαν στη Λωρίδα της Γάζας.

Ειδήσεις σήμερα:

ΣΥΡΙΖΑ: Οι τομεάρχες και αναπληρωτές τομεάρχες της ΚΟ - Έκπληξη ο Μπάρκας

Κυψέλη: Βίντεο ντοκουμέντο από το «ριφιφί» σε φαρμακείο - Ημίγυμνος ο διαρρήκτης, με πορτοκαλί γάντια και μπλούζα στο πρόσωπο

Πετρέλαιο θέρμανσης: Την Παρασκευή η έναρξη διάθεσης - Τι πρέπει να ξέρουν οι καταναλωτές
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης