Μεξικό: Η στιγμή της κατάρρευσης οροφής εκκλησίας - 9 νεκροί, 40 τραυματίες, 30 αγνοούμενοι

Μεξικό: Η στιγμή της κατάρρευσης οροφής εκκλησίας - 9 νεκροί, 40 τραυματίες, 30 αγνοούμενοι

To δυστύχημα σημειώθηκε ενώ ήταν σε εξέλιξη ομαδική βάπτιση

mexico-ekklisia
Τουλάχιστον εννέα νεκροί και 40 τραυματίες είναι ο τελευταίος απολογισμός από την κατάρρευση οροφής εκκλησίας κατά τη διάρκεια ομαδικής βάπτισης στη Σιουδάδ Μαδέρο, στην πολιτεία Ταμαουλίπας στο βορειοανατολικό Μεξικό.

Κάμερα ασφαλείας έχει καταγράψει, μάλιστα, τη στιγμή της κατάρρευσης της οροφής της εκκλησίας.

Δείτε το βίντεο:



Δεν αποκλείεται, μάλιστα, ο τραγικός απολογισμός να μεγαλώσει καθώς σε περίπου 30 υπολογίζονται οι εγκλωβισμένοι στα συντρίμμια της εκκλησίας. Μέλος του Ερυθρού Σταυρού δήλωσε ότι η δουλειά των σωστικών συνεργείων έχει πρακτικά ολοκληρωθεί, συμπλήρωσε ωστόσο πως αναμένονται εξειδικευμένες ομάδες για να κάνουν την «τελική» έρευνα στα συντρίμμια, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Σημειώνεται ότι περίπου 80 ήταν οι άνθρωποι βρίσκονταν μέσα στην εκκλησία όταν η οροφή του κτιρίου βιομηχανικού στιλ κατέρρευσε



Η κατάρρευση έγινε στις 14:18 (τοπική ώρα - 23:18 ώρα Ελλάδας), όταν, πιθανόν εξαιτίας κατασκευαστικής αστοχίας, η οροφή κατέρρευσε.

Κλείσιμο
«Ζούμε πολύ δύσκολη στιγμή (...) η οροφή εκκλησίας κατέρρευσε κατά τη διάρκεια του εορτασμού των Ευχαριστιών», ανέφερε ο Χοσέ Αρμάντο Άλβαρες, ο επίσκοπος της Ταμπίκο, στο ποίμνιο του οποίου υπάγεται η εκκλησία.

Ο κυβερνήτης της πολιτείας Ταμαουλίπας, ο Αμέρικο Βιγιαρεάλ, αναφέρθηκε σε «τραγωδία» τονίζοντας πως κινητοποιήθηκαν άμεσα οι υπηρεσίες διάσωσης και πρώτων βοηθειών. «Οι υπηρεσίες ασφαλείας και πολιτικής προστασίας χειρίζονται ήδη την κατάσταση (...) Βρίσκονται επιτόπου για να συντονίσουν τις επιχειρήσεις διάσωσης», έγραψε στο Χ.

Εικόνες που κατέγραψε η τηλεοπτική υπηρεσία της εφημερίδας Milenio εικονίζουν δεκάδες ανθρώπους καθώς προσπαθούσαν να στηρίξουν μέρος του κτιρίου που κατέρρευσε χρησιμοποιώντας δοκάρια, ενώ άλλοι άνοιγαν δρόμο με γυμνά χέρια στα συντρίμμια για να βρουν επιζώντες.



Κατά την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Reforma, η οποία επικαλέστηκε τον Αντριάν Οσεγκέρα, τον δήμαρχο της Μαδέρο, ανάμεσα στα θύματα είναι τουλάχιστον ένα παιδί.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης