ΗΠΑ: Πέθανε σε ηλικία 90 ετών η γερουσιαστής Νταϊάν Φάινσταϊν

ΗΠΑ: Πέθανε σε ηλικία 90 ετών η γερουσιαστής Νταϊάν Φάινσταϊν

Ιστορικό στέλεχος των Δημοκρατικών

Dianne_Feinstein
Πέθανε σε ηλικία 90 ετών η Αμερικανίδα γερουσιαστής Νταϊάν Φάινσταϊν, μια ιστορική φυσιογνωμία του κόμματος των Δημοκρατικών, μετέδωσαν σήμερα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Η πρώτη γυναίκα δήμαρχος του Σαν Φρανσίσκο, πριν γίνει γερουσιαστής της Καλιφόρνια για περισσότερα από 30 χρόνια, η Φάινσταϊν ήταν αναγνωρισμένη ως μια επίμονη πολιτικός. Ήταν το μεγαλύτερο σε ηλικία μέλος της Γερουσίας.

Κλείσιμο
Ήταν θερμή υποστηρίκτρια ελέγχων για την οπλοκατοχή και πρωτοστάτησε στην πρώτη απαγόρευση σε ομοσπονδιακό επίπεδο όπλων επίθεσης, ενώ τεκμηρίωσε τα βασανιστήρια της CIA ξένων υπόπτων για τρομοκρατία.

Ποια ήταν Νταϊάν Φάινσταϊν

Γεννήθηκε στις 22 Ιουνίου 1933 στο Σαν Φρανσίσκο, σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Στάνφορντ Ιστορία και Ιστορία της Τέχνης. Στη δεκαετία του 1960 εργάστηκε στη δημοτική κυβέρνηση και το 1970 εκλέχτηκε στην Επιτροπή Εποπτών του Σαν Φρανσίσκο. Διαδέχτηκε τον Τζορτζ Μόσκον ως η πρώτη γυναίκα Δήμαρχος της πόλης. Κατά τη διάρκεια της θητείας της βελτιώθηκε το σύστημα μετακινήσεων της πόλης μέσω των τελεφερίκ.

Μετά από μια αποτυχημένη εκστρατεία της να γίνει Κυβερνήτης της Καλιφόρνια το 1990, κέρδισε τη μάχη για τη Γερουσία δύο χρόνια αργότερα. Η Φάινσταϊν είχε επανεκλεχτεί τέσσερις φορές από τότε και στην εκλογή του 2012, κατάφερε να σπάσει το ρεκόρ στην ιστορία της Αμερικανικής Γερουσίας, λαμβάνοντας 7,75 εκατομμύρια ψήφους.

Η Νταϊάν Φάινσταϊν ήταν η συντάκτης του νόμου Ομοσπονδιακής Απαγόρευσης των Επιθετικών Όπλων του 1994, ο οποίος ήταν σε ισχύ μέχρι το 2004. Το 2013 εισήγαγε έναν νέο νομοσχέδιο για τα επιθετικά όπλα, που απέτυχε να περάσει. Στο παρελθόν προήδρευσε στην Επιτροπή Κανόνων της Συγκλήτου και στην Ειδική Επιτροπή Πληροφοριών.

Ειδήσεις σήμερα:

Γιατί υπάρχει έκρηξη βίας στη Σουηδία: Συμμορίες μεταναστών, το δίκτυο Foxtrot και η «κουρδική αλεπού» που κρύβεται στην Τουρκία

«Δέχθηκα σεξουαλική παρενόχληση στη σκηνή από κοπέλα» - Ο Κακουριώτης μιλάει για το viral βίντεο


Zευγάρι Αλβανών με τα δύο ανίψια του πίσω από τα 580 κιλά κοκαΐνης στην Θεσσαλονίκη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης